Σπάει όλα τα ρεκόρ σε πωλήσεις το iPhone 6 στην Ελλάδα!

0

Στην Ελλάδα του μνημονίου σαρώνει το iphone 6.

 

Το ότι θα γινόταν το απαραίτητο gadget για τον «μέσο» Έλληνα δεν χωρούσε αμφιβολία. Αποδεικνύεται, όμως, πως η έλευση του iPhone 6 τείνει να αποκτήσει στη χώρα μας χαρακτήρα φρενίτιδας.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου, τα πρώτα 10.000 κομμάτια έφυγαν εν ριπή οφθαλμού, κάνοντας τις εταιρείεςκινητής τηλεφωνίας να τρέχουν και να μη φτάνουν. Στην πραγματικότητα, εξαφανίστηκαν μέσα δυο-τρεις ημέρες. Όπως σημειώνει η «Καθημερινή», αντίστοιχη παράκρουση έχει πιάσει όλον τον κόσμο, με αποτέλεσμα η Apple να έχει διαθέσει μέχρι σήμερα τον αριθμό-ρεκόρ των 10 εκατομμυρίων συσκευών έως στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο, για τα ελληνικά πληθυσμιακά (και οικονομικά) δεδομένα, οι επιδόσεις τους και στη χώρα μας είναι -αν μη τι άλλο- εντυπωσιακές, καθώς, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, η πρώτη «παρτίδα» από 10.000 συσκευές είχε σχεδόν εξαντληθεί μέσα σε τρία 24ωρα.
Οι ίδιοι ειδικοί μιλούν για το πιο επιτυχημένο λανσάρισμα iPhone στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, η πρώτη «παρτίδα» που κατέφθασε στη χώρα μας ήταν μικρότερη από τις παραγγελίες των ελληνικών εταιρειών, αν και η Apple έχει ξεκινήσει ήδη καινούργιες αποστολές σε εβδομαδιαία βάση. Έτσι, με δεδομένο ότι πολλοί ενδιαφερόμενοι Ελληνες δεν έχουν αποκτήσει ακόμη την καινούργια συσκευή τους, αν τα διαθέσιμα τηλέφωνα μπορούν να καλύψουν τη ζήτηση, υπάρχουν εκτιμήσεις πως οι πωλήσεις ενδέχεται να αγγίξουν και τις 50.000 έως τα Χριστούγεννα.
Οι παραπάνω αριθμοί δείχνουν πως στη χώρα μας κάθε άλλο παρά έχει εκλείψει το φανατικό κοινό των μοντέλων της αμερικανικής εταιρείας, τα οποία «παραδοσιακά» ανήκουν στα premium προϊόντα -η λιανική τιμή των κινητών ξεκινάει από τα 739 και 859 ευρώ, για το iPhone 6 των 16 GB και το iPhone 6 Plus των 16 GB αντίστοιχα. «Πέρα από το ότι το iPhone ήταν ανέκαθεν ένα status symbol, είναι τόσο εύκολο στη χρήση που δεν συγκρίνεται με οποιοδήποτε άλλο “έξυπνο” τηλέφωνο έχω δοκιμάσει», λέει στην «Κ» η 42χρονη Ειρήνη, στέλεχος πολυεθνικής επιχείρησης και από το «πιστό» αγοραστικό κοινό της Apple.

Leave a Reply