Σοκάρει το Charlie Hebdo, αφιερώνει το πρωτοσέλιδό του στους Τεξανούς Νεοναζί

0

Θύματα του φονικού τυφώνα απεικονίζονται κουβαλώντας σβάστικες κάτω από τα νερά του πλημμυρισμένου Τέξας να κάνουν με χέρια και πόδια τον ναζιστικό χαιρετισμό

Πάνω από τριάντα νεκροί, 33 συγκεκριμένα, δεκάδες χιλιάδες εκτοπισμένοι από τα σπίτια τους Τεξανοί, και τεράστιες υλικές ζημιές που θα χρειαστεί χρόνια και δισεκατομμύρια δολάρια για να αποκατασταθούν… Την ώρα που το Τέξας μετρά τις πληγές του από το φονικό πέρασμα του τυφώνα Χάρβεϊ, το γαλλικό σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo δεν δείχνει να συμμερίζεται τη μεγάλη καταστροφή και προκαλεί -όπως άλλωστε συνηθίζει συχνά πυκνά να κάνει- με το τελευταίο του εξώφυλλο.

Γράφοντας με κεφαλαία γράμματα «Dieu Existe», στα ελληνικά «Ο Θεός υπάρχει», το περιοδικό αφιερώνει το πρωτοσέλιδό του στους Τεξανούς.

Κουβαλώντας σβάστικες θύματα του φονικού τυφώνα απεικονίζονται κάτω από τα νερά του πλημμυρισμένου Τέξας κάνοντας με χέρια και πόδια τον ναζιστικό χαιρετισμό. Όσο για το σχόλιο του περιοδικού; «Ο Θεός έπνιξε όλους τους νεοναζί του Τέξας» συμπληρώνει κάτω από το αμφιλεγόμενο σκίτσο του το γαλλικό Charlie Hebdo.
Το πιο πιθανό είναι το Charlie Hebdo με τον τρόπο αυτό να θέλει να σχολιάσει το γεγονός ότι στις πρόσφατες αμερικανικές προεδρικές εκλογές το Τέξας ψήφισε τον Ντόναλντ Τραμπ, ωστόσο η στιγμή, όπως από πολλούς σχολιάζεται, δεν είναι η καταλληλότερη.

Leave a Reply