Γιώργος Κατρούγκαλος και Ανδρέας Λοβέρδος έδωσαν σόου στη Βουλή

0

Γιώργος Κατρούγκαλος και Ανδρέας Λοβέρδος είχαν… όρεξη το πρωί της 31ης Αυγούστου στη Βουλή, δείχνοντας πως ίσως και να χρειάζονταν λίγες ακόμη διακοπές για να ηρεμήσουν.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών είπε στον Ανδρέα Λοβέρδο πως εκείνος και άλλα μέλη της παράταξής του, ως εκπρόσωποι του «ακραίου κέντρου» προετοιμάζονται για τη μετάβαση στη μεταλλαγμένη Νέα Δημοκρατία, όταν ερωτήθηκε για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το πολύκροτο συνέδριο της Εσθονίας. Η ατάκα αυτή εκνεύρισε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ που εκδηλώθηκε άμεσα, χαρακτηρίζοντας «πολιτικό μαλάκιο με εύκαμπτη μέση» τον κ. Κατρούγκαλο!

«Εκνευρισμένος από την έλλειψη επιχειρημάτων άρχισε να μιλά για μεταγραφές. Εγώ το έχω δηλώσει πως μόνο οριζοντίως θα φύγω από το ΠΑΣΟΚ. Εσείς που υπήρξατε υπάλληλος υπουργών του ΠΑΣΟΚ, ευέλικτος και με εύκαμπτη μέση, δεν έχετε οστά αλλά είστε μαλάκιο που περιφέρετε από εδώ και από εκεί, δεν θα τα λέτε αυτά για εμένα. Ζητήστε μου συγνώμη αλλιώς για εμένα δεν υπάρχετε», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζοντας: «Καταδικάζουμε εξ ορισμού τα καλλιστεία καθαρμάτων; Καταδικάζουμε την λογική ανταγωνισμού για το ποιος έχει κάνει περισσότερα ή λιγότερα εγκλήματα; Προφανώς ναι. Πρέπει να είναι δεδομένο. Αντιμετωπίστηκε από τον Κοντονή έτσι όπως αντιμετωπίστηκε γνωρίζουμε όμως ότι στην εξωτερική πολιτική έχουμε πολλές δυνατότητες έκφρασης επιφυλάξεων. Η επιστολή Κοντονή όμως άνοιξε θέμα σύγκρισης ναζισμού και κομμουνισμού και είναι ακατανόητη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος.

Ο κ. Κατρούγκαλος ξεκαθάρισε τότε πως οι θέσεις του υπουργού Δικαιοσύνης είναι αυτονόητο να αποτελούν θέση της ελληνικής κυβέρνησης και επικαλέστηκε παλαιότερες δηλώσεις του Κώστα Λαλιώτη, οποίος είχε τονίσει ότι η ταύτιση κομμουνισμού και ναζισμού αποτελεί συνειδητή απόπειρα ανατροπής ιστορικών αληθειών.

Ο μπαρουτοκαπνισμένος Ανδρέας  Λοβέρδος απάντησε ξανά: «Μου λέτε ανοησίες. Σας μίλησα με αυτό τον τρόπο; Συγκεκριμένα ερωτήματα και κοινές αρχές έθεσα. Σας κάλεσα να μου αναφέρετε έναν έλληνα υπουργό εξωτερικών που διατύπωσε ανάλογες με τις σημερινές θέσεις. Κανένα δεν είπατε. Παίζετε παιχνίδι απέναντι σε μια παράταξη που πάντα είχε καθαρές θέσεις. Μόνο αν κάποιος εθελοτυφλεί μπορεί να λέει όσα λέει ο κ. Κατρούγκαλος. Έχετε έλλειμμα αρχών και προσπαθείτε να μαζέψετε ψήφους. Η χώρα χρειάζεται υπεύθυνη εξωτερική πολιτική. Με κομπίνες και προσπάθεια αλίευσης ψήφων σε θολά νερά εξωτερική πολιτική δεν γίνεται. Όλα αυτά είναι πρόσκαιρα λάθη που παράγει η παρουσία της κυβέρνησής σας. Θα έρθει το τέλος σας και όλα αυτά θα διορθωθούν».

Ο κ. Κατρούγκαλος προτίμησε να απαντήσει χρησιμοποιώντας και πάλι δηλώσεις του Κ. Λαλιώτη: «Ο κ. Λαλιώτης καλούσε τότε τους ανιστόρητους να μην επαναλαμβάνουν θεωρίες που επιτρέπουν να πλανιέται ο αντικομουνισμός ως φάντασμα. Αυτά ήταν κοινός τόπος ώσπου να εμφανιστούν οι εκπρόσωποι του ακραίου κέντρου. Αυτό έγινε γιατί η ΝΔ έχει σταδιακή μετάλλαξη από την περίοδο Σαμαρά».

Ο ίδιος τοποθετήθηκε και για την πρόσφατη ανάρτηση της κυρίας Εύας Καϊλή. «Τα πράγματα είναι πιο ενδιαφέρονται στο ακραίο κέντρο. Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ επαναφέρει πτωματολογικά επιχειρήματα που ακούγαμε το ’50. Επικαλέστηκε τον σφαγιασμό του παππού της που μετά παραδέχθηκε ότι δεν είχε αιματολογική συγγένεια»

πηγη

Leave a Reply