Σκουρλέτης: Κανείς δεν επιθυμεί ρήξη με τους δανειστές

0

Σκουρλέτης: Κανείς δεν επιθυμεί ρήξη με τους δανειστές

«Τι θα πει αν φτάσουμε σε ρήξη; Τη ρήξη δεν την επιδιώκει καμιά πλευρά» απάντησε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο αποτυχίας των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές.

Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, ο ΣΥΡΙΖΑ διαβλέπει νέο πλαίσιο διαπραγμάτευσης μετά τις εκλογές.

«Ακόμα και από τη γερμανική πλευρά, άλλα λέει η καγκελάριος κι άλλα ο αντικαγκελάριος. Την ίδια στιγμή που λέει κάποια πράγματα η Κομισιόν, άλλα λέει η ΕΚΤ μέσω του κ. Ντράγκι. Άρα, επαναλαμβάνω ότι έχουμε μπει στον προθάλαμο μιας διαπραγμάτευσης. Δεν επιδιώκουμε την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης σημαίνει ικανοποίηση των προαπαιτούμενων, των μνημονιακών μέτρων και σημαίνει συνέχιση των πολιτικών των μνημονίων» είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στον Ant1.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο πιστωτικού γεγονότος, όπως προειδοποιεί η ΝΔ, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Εγώ θέλω να θέσω ένα ερώτημα. Σε αυτήν τη διαπραγμάτευση που θα ξεκινήσει η ελληνική κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές, η ΝΔ θα έρθει μαζί μας ή θα είναι με την κ. Μέρκελ; Και αυτό είναι το δίλημμα της επόμενης μέρας».

Σημείωσε δε ότι την ατζέντα τη βάζει η ίδια η πραγματικότητα και χρειάζεται ένας πολιτικός καταλύτης, που σε αυτή τη φάση είναι η Ελλάδα. Η Ευρώπη έχει καθορισμένους θεσμούς και παραδόσεις. «Όταν υπάρχει μια δημοκρατική ισχυρή κυβέρνηση έχει το δικαίωμα ως ισότιμος εταίρος να θέτει ζητήματα. Δεν το έκανε ο κ. Σαμαράς. Ο κ. Σαμαράς δεν το πίστευε. Δεν είχε αυτό το σχέδιο» είπε ο κ. Σκουρλέτης.

Αναφερόμενος στην παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος της ΝΔ από τον κ. Σαμαρά το Σάββατο, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι το πρόγραμμα αυτό «είναι στον αέρα, γιατί ο κ. Σαμαράς αυτό που έχει κάνει σαφές είναι ότι θέλει να κλείσει η αξιολόγηση. Η αξιολόγηση σημαίνει ότι στην καλύτερη περίπτωση θα εφαρμοστούν τα μέτρα Χαρδούβελη. Όλα αυτά, δηλαδή για τον ΦΠΑ, τις συντάξεις, κλπ. Σε αυτά, λοιπόν, έχουμε απαντήσει και απαντάμε κάθε μέρα πως δεν θα υπάρξει συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply