Σήμερα η παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης στη Ρωσία -Ανησυχία για τις ανακοινώσεις Πούτιν, τι θα πει

0

Η ημερομηνία που άπαντες είχαν κυκλώσει έφτασε, καθώς η σημερινή επέτειος της 9ης Μάη για τη Ρωσία θα σημάνει και το πώς ο Πούτιν θα πορευτεί στην Ουκρανία.

Και αυτό διότι εδώ και καιρό η Δύση υποστήριζε ότι ο Πούτιν επιδίωκε να εκμεταλλευτεί προπαγανδιστικά -να «καπηλευτεί» επί της ουσίας- την επέτειο της Ημέρας της Νίκης των Σοβιετικών επί της ναζιστικής Γερμανίας και να προβεί σε βαρυσήμαντες ανακοινώσεις, αναφορικά με την πορεία του πολέμου που κήρυξε την 24η Φεβρουαρίου στην Ουκρανία.
Ολόκληρη η υφήλιος αναμένει με κομμένη την ανάσα τι θα ανακοινώσει ο Ρώσος πρόεδρος, με τα σενάρια στην πλειοψηφία τους να μην είναι ευοίωνα και τον μεγαλύτερο φόβο να έγκειται σε ενδεχόμενη επέκταση του πολέμου και δη με τη χρήση πυρηνικών προς τη Δύση από πλευράς Μόσχας. Δεν είναι, εξάλλου, παρά μόλις λίγα 24ωρα πίσω, που το Reuters υποστήριξε ότι «ο Πούτιν στις 9 Μαΐου θα προειδοποιήσει τη Δύση για τη συντέλεια του κόσμου», την ώρα που παγκόσμια αίσθηση είχε προκαλέσει η μετάδοση από τη ρωσική τηλεόραση προσομοίωσης πυρηνικής επίθεσης σε Λονδίνο, Παρίσι και Βερολίνο, τονίζοντας ότι θα μπορούσαν να καταστρέψουν τις εν λόγω πρωτεύουσες μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα.

Ευκαιρία για επίδειξη ισχύος η σημερινή παρέλαση -Θα «παρελάσουν» πυρηνικά όπλα
Τα πάντα είναι έτοιμα για τη σημερινή παρέλαση στο πλαίσιο των εορτασμών για την 77η επέτειο της Ημέρας της Νίκης, που θα λάβουν χώρα στη Μόσχα και θα αποτελέσει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Πούτιν να κάνει επίδειξη ισχύος στη Δύση.

Μάλιστα, αναμένεται να συμμετάσχουν όπλα, που θα μπορούσαν να εκτοξεύσουν πυρηνικούς πυραύλους, όπως το διηπειρωτικό βαλλιστικό σύστημα Iars RS-24 και το σύστημα Iskander, πιο μικρής εμβέλειας, ενώ στις πρόβες συμμετείχε και θερμοπυρηνικός βαλλιστικός πύραυλος RS-24 Yars που οι ειδικοί πιστεύουν ότι μπορεί να μεταφέρει έως και 10 κεφαλές.

Τα τρία σενάρια της Δύσης για τις ανακοινώσεις Πούτιν
Τις προηγούμενες ημέρες, κυκλοφόρησαν τρία σενάρια για το τι θα μπορούσε να ανακοινώσει ο Βλαντιμίρ Πούτιν στη σημερινή επέτειο.

Σύμφωνα με το πρώτο σενάριο, το οποίο υποστήριζαν σθεναρά αξιωματούχοι της Δύσης και της Ουκρανίας, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, θα μπορούσε να κηρύξει επίσημα τον πόλεμο στην Ουκρανία στις 9 Μαΐου. Εξηγούν, μάλιστα, τη θεωρία αυτή λέγοντας πως μια τέτοια κίνηση θα επιτρέψει την πλήρη κινητοποίηση των εφεδρικών δυνάμεων της Ρωσίας, την ώρα που οι προσπάθειες εισβολής συνεχίζουν να παραπαίουν.

Πηγή: iefimerida.gr

Leave a Reply