Παρουσίαση του βιβλίου «Δέκα Αλήθειες» της Κατερίνας Κουτουκάκη στο Ξυλόκαστρο

0

Το Σάββατο 7 Μαΐου η καρδιά του πολιτισμού χτύπησε στο Ξυλόκαστρο. Μια εκπληκτικής ποιότητας και οργάνωσης παρουσίαση βιβλίου που έλαβε χώρα στον φιλόξενο και όμορφο χώρο «Το Δέντρο της Γνώσης» της Γιώτας Μπάγκα κέρδισε τις καρδιές όσων είχαν την τύχη να παρευρεθούν.

Το βιβλίο «Δέκα Αλήθειες» της Κατερίνας Κουτουκάκη από τον εκδοτικό οίκο «Λιβάνη» παρουσιάστηκε σε κλίμα συγκίνησης και ανθρώπινης ζεστασιάς που σπάνια συναντά κανείς. Ήταν σα να συναντούσες εκδήλωση επιπέδου «Ιανού» στο Ξυλόκαστρο. Ομιλήτριες ήταν η φιλόλογος και διευθύντρια του Δέντρου Γιώτα Μπάγκα και η Μαρία Λάμπρου σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης, NLP, LIFE COACH, οι οποίες προσέγγισαν το θέμα του βιβλίου με την τρυφερότητα, την ευαισθησία και το σεβασμό που του άξιζε. Κορυφαία η στιγμή της βαθιάς συγκίνησης της συγγραφέως κατά τη διάρκεια ανάγνωσης αποσπάσματος με θέμα τη μητρότητα ενός παιδιού με αναπηρία…

Το βιβλίο – σύμφωνα με όσους το έχουν ήδη διαβάσει είναι πολύ αξιόλογο και θίγει σύγχρονα αλλά και διαχρονικά θέματα όπως αυτό της αναπηρίας και η μέρα που επιλέχτηκε να παρουσιαστεί ήταν συμβολική, καθώς ξημέρωνε η μέρα της Γιορτής της Μητέρας.

Η ίδια η συγγραφέας κατάφερε να συντονίσει τις καρδιές των ακροατών με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην πάρει κανείς το βλέμμα του ούτε για μια στιγμή από πάνω της και να μην ακουστεί ούτε ο παραμικρός θόρυβος στη διάρκεια των 45 λεπτών που διήρκεσε η παρουσίαση. Σπάνια συναντά κανείς ένα τόσο ώριμο πολιτισμικά κοινό που συντονίστηκε πλήρως με την ποιότητα της εκδήλωσης. Σε πολλές στιγμές συγκινήθηκε μέχρι δακρύων, άλλες τραγούδησε συνοδεύοντας τον καλλιτέχνη και συνέχεια ήταν απόλυτα συντονισμένο με όσα συνέβαιναν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Στην από καρδιάς αποστροφής της στο κοινό η συγγραφέας μίλησε για τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες της ζωής και να τη χαιρόμαστε μαγνητίζοντας κι έγινε αποδέκτης πολλών θετικών σχολίων.

Τη βραδιά έντυσε μουσικά ο Γιάννης Ρασούλης με επιλεγμένα έντεχνα τραγούδια και την κιθάρα του ο οποίος κατάφερε να κάνει το κοινό και τους συντελεστές της βραδιάς να τραγουδούν μαζί του, με κορυφαία στιγμή το κλείσιμο της βραδιάς με το τραγούδι «Δες τη φωτεινή πλευρά της ζωής».

Η παρουσίαση έγινε με τη συνεργασία του βιβλιοπωλείου «Επίκεντρο» γνωστού για πολλές παρουσιάσεις στο Ξυλόκαστρο.

Οι συντελεστές είχαν φροντίσει να προσφέρουν κρασί και εδέσματα, οπότε ο κόσμος που παρευρέθηκε χαλάρωσε μετά την εκδήλωση και ήρθε σε επαφή με τους συντελεστές της βραδιάς και κυρίως τη συγγραφέα.

Ελπίζουμε πραγματικά να γίνουν κι άλλες τέτοιες βραδιές μέθεξης, συγκίνησης και πολιτισμού!

Leave a Reply