Η “Σελίδα 3” της Sun “επέστρεψε” ξανά… γυμνόστηθη

0

Η `Σελίδα 3` της Sun `επέστρεψε` ξανά... γυμνόστηθη (ΦΩΤΟ)

Μερικές παραδόσεις δεν είναι για να “σπάνε”. Όπως αυτή που μετρά 40 χρόνια και θέλει την εφημερίδα Sun να φιλοξενεί στην σελίδα 3 του τεύχους της φωτογραφίες γυμνώνγυναικών.

Μερικές παραδόσεις δεν είναι για να “σπάνε”. Όπως αυτή που μετρά 40 χρόνια και θέλει την εφημερίδα Sun να φιλοξενεί στην σελίδα 3 του τεύχους της φωτογραφίες γυμνών γυναικών.

Πριν μερικές μέρες είχε ανακοινωθεί πως μετά από 40 χρόνια, η εφημερίδα, που ανήκει στον όμιλο του Ρούπερτ Μέρντοχ, ήθελε να… αλλάξει τη Σελίδα 3. Αλλά φαίνεται πως οι αντιδράσεις ήταν τόσο μεγάλες, που σήμερα η φωτογραφία μιας γυμνόστηθης γυναίκας επέστρεψε!

Ο δε τίτλος που επέλεξε η εφημερίδα για να συνοδεύσει τη φωτογραφία ήταν: “Διευκρινίσεις και Διορθώσεις”.

“Σε συνέχιση των πρόσφατων δημοσιευμάτων σε όλα τα άλλα έντυπα, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι στη Σελίδα 3 της σημερινής Sun φιλοξενείται η φωτογραφία της 22χρονης Νικόλ από το Μπόρνμαουθ. Θα θέλαμε να ζητήσουμε συγγνώμη εκ μέρους του δημοσιογράφων του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου που πέρασαν τις δύο τελευταίες ημέρες μιλώντας και γράφοντας για εμάς. Έτσι, για να είμαστε σίγουροι, ορίστε μερικές ακόμη υπέροχες φωτογραφίες από την ίδια φωτογράφιση”, αναφέρει το κείμενο που συνοδεύει την φωτογραφία.

Πριν από δύο μέρες, η εφημερίδα “The Times” δημοσίευσε πρώτη την είδηση για κατάργηση της… παράδοσης.

Το δημοσίευμα των Times που ανήκουν στον ίδιο εκδοτικό όμιλο με την Sun του Ρούπερτ Μέρντοχ, ανέφερε ότι το φύλλο της Παρασκευής 16 Ιανουαρίου ήταν το τελευταίο στο οποίο δημοσιεύθηκε ολοσέλιδη φωτογραφία μιας γυμνόστηθης γυναίκας.

Η παράδοση της Σελίδας 3 χαρακτηριζόταν από καιρό σεξιστική από επικριτές και ο ίδιος ο Ρούπερτ Μέρντοχ την είχε χαρακτηρίσει πέρυσι “παρωχημένη”.

Ένα αίτημα προς τη Sun, η οποία είναι μία από τις βρετανικές εφημερίδες με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία, να σταματήσει αυτή την πρακτική, είχε συγκεντρώσει 217.000 υπογραφές.

Οι συμμετέχοντες στην εκστρατεία #Ποτέ ξανά Σελίδα 3#, οι οποίοι την Δευτέρα χαρακτήρισαν την είδηση “πραγματικά ιστορική” και έκαναν λόγο για “μεγάλη ημέρα για την εξουσία του πολίτη”, αντέδρασαν σήμερα με οργή στην επανεμφάνιση της γυμνόστηθης φωτογραφίας με αναρτήσεις τους στο Twitter.
“Μετά την εκστρατεία #Ποτέ Ξανά Σελίδα 3# φάνηκε να παίρνουμε μία καλή, βαθιά ανάσα έχοντας κρατηθεί κάτω από το νερό. Και τώρα, μία γροθιά στο πρόσωπο”, αναφέρει χαρακτηριστικά στη σελίδα της στο Twitter μία ακτιβίστρια υπέρ της κατάργησης της Σελίδας 3, η Τζούλια Τσόρτσιλ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Leave a Reply