Σεβασμός από τον Γουιλ Σμιθ για την Ελλάδα. Ασέβεια από τους συμβασιούχους των σκουπιδιών…

0
Κάποιες φορές δε χρειάζεται να πει κανείς πολλά για να σχολιάσει μία κατάσταση. Μάλιστα, κάποιες φορές δε χρειάζεται να πει απολύτως τίποτα, γιατί το πράγμα μιλάει από μόνο του. Δυστυχώς, είναι μία από αυτές τις φορές.
Μία από τις ειδήσεις που πέρασε στα “ψιλά” χθες λόγω επικαιρότητας ήταν η εξής: ο Γουιλ Σμιθ, η σύζυγός του Τζέιντα Πίνκετ-Σμιθ και η κόρη τους Γουίλοου, που απολαμβάνουν τις τελευταίες μέρες τις διακοπές τους στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στους Αντίπαξους, συμμετείχαν σε εκστρατεία για τον καθαρισμό παραλιών του νησιού από τα σκουπίδια. Μία πραγματικά όμορφη κίνηση από τον γνωστό ηθοποιό και την οικογένειά του.
Οι άνθρωποι αυτοί ήρθαν στην Ελλάδα ως απλοί τουρίστες. Το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να απολαύσουν τις διακοπές τους σε ένα όμορφο ελληνικό νησί. Δεν είχαν καμία υποχρέωση να αρχίσουν να μαζεύουν σκουπίδια από παραλίες – σημειωτέον ότι συγκεντρώθηκαν 22 ολόκληρες σακούλες σκουπιδιών γεμάτες πλαστικά και άλλα αντικείμενα! Όμως το έκαναν, από σεβασμό στο περιβάλλον και την ομορφιά του φυσικού τοπίου. Από σεβασμό στη χώρα όπου βρίσκονται.
Αυτοί που δε σέβονται
Μακάρι τον ίδιο σεβασμό στη χώρα μας να τον είχαν και κάποιοι άλλοι. Κάποιοι που μάλιστα θα όφειλαν πολύ περισσότερο αυτόν το σεβασμό.
Την ίδια στιγμή που μία οικογένεια τουριστών έδινε το καλό παράδειγμα, καθαρίζοντας οικειοθελώς παραλίες από τα σκουπίδια που τις “έπνιγαν”, ολόκληρη η χώρα βρισκόταν στο έλεος των σκουπιδιών. Και προσέξτε τον λόγο: επειδή οι (εξαπατημένοι από τις υπουργικές “δεσμεύσεις”) συμβασιούχοι στην καθαριότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης απεργούν διεκδικώντας τη μονιμοποίησή τους, παρά το γεγονός ότι έχουν υπογράψει 8μηνες συμβάσεις!
Δηλαδή, οι άνθρωποι που είναι επιφορτισμένοι με το έργο της συγκομιδής των απορριμμάτων απεργούν, επειδή δεν τηρήθηκε μία προφορική υπόσχεση που τους έγινε από μία κυβέρνηση που δε φημίζεται ακριβώς για την αξιοπιστία της και αντίθετα γίνεται αυτό ακριβώς που γράφει η σύμβαση την οποία υπέγραψαν (προφανώς όχι με το πιστόλι στον κρόταφο).
Βάλτε στο ίδιο πλάνο τις δύο φωτογραφίες. Από τη μία, η οικογένεια Σμιθ να μαζεύει 22 σακούλες σκουπιδιών από ελληνικές παραλίες. Από την άλλη, κάδοι που ξεχειλίζουν από απορρίμματα επειδή δεν υπάρχει κανείς να τα μαζέψει.http://mononews.gr/news-politiki-o-gouil-smith-ke-simvasiouchi-ton-skoupidion/165575

Leave a Reply