Σαπέν: Σοβαρή πολιτική αποτυχία της Ευρώπης πιθανή ρήξη

0

image

Σοβαρή πολιτική αποτυχία της Ευρώπης χαρακτήρισε ο Γάλλος υπουργός των Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν το ενδεχόμενο να δοθεί η εντύπωση ότι η ένωση συρρικνώνεται αντί να διευρύνεται με αφορμή τις σημερινές συζητήσεις στο Eurogroup.

Ο κ. Σαπέν μίλησε σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή της γαλλικής τηλεόρασης και επισήμανε ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα ήταν επίσης αποτυχία για την Ελλάδα, “για έναν λαό που υποφέρει, για έναν λαό που έκανε απίστευτες προσπάθειες στο διάστημα των τελευταίων πέντε ετών, ίσως εξωφρενικές προσπάθειες σε σχέση με αυτά που ήταν ικανός να υποφέρει”.

Ο Γάλλος υπουργός ανέφερε ότι “οι Γερμανοί απο μια άποψη έχουν δίκιο” καθώς “η Ελλάδα και όχι η τωρινή κυβέρνηση αλλά η χώρα υπέγραψε έναν αριθμό συμφωνιών και θα πρέπει να σεβαστεί αυτές τις συμφωνίες ανεξάρτητα απο τις αλλαγές στην πλειοψηφία”.

Από την άλλη, επισήμανε, “οι Έλληνες λένε κι έχουν δίκιο -τους στηρίζω- αλλάξαμε την πλειοψηφία και δεν είναι για να κάνουμε την ίδια πολιτική όπως πριν”.

“Η Ελλάδα θα πρέπει να σεβαστεί τους κανόνες που είναι ευρωπαικοί κανόνες αλλα πρέπει να σεβαστούμε και την ψήφο του ελληνικού λαού. Σήμερα δεν είναι όπως πριν. Υπάρχει αλλαγή πλειοψηφίας. Υπάρχει μια νέα πολιτική και αυτή την νέα πολιτική πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα να την θέσει σε εφαρμογή”, σημείωσε ο κ. Σαπέν

MEGA

Απάντηση