Γ. Ρωμανιάς: Μέσα σε μια νύχτα μετέτρεψαν τα μετρητά των ταμείων σε ομόλογα για να κουρευτούν με το PSI (βίντεο)

0

“Σε μία νύχτα μέσα υποχρέωσαν τα μετρητά των ταμείων και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου να γίνουν ομόλογα, για να κουρευτούν με το PSI” κατήγγειλε ο Γ. Ρωμανιάς αναφερόμενος στις αιτίες που έφεραν τα ασφαλιστικά ταμεία στο σημείο να απειλείται η επιβίωσή τους.

 

 

Ο γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης, Γ. Ρωμανιάς δήλωσε ότι προτίθεται να καταθέσει 40 παρεμβάσεις και διαβεβαίωσε σε συζήτηση στον ΑΝΤ1 ότι υπάρχουν μεγάλες παρεμβάσεις οι οποίες δεν έχουν γίνει και έχουν μηδενικό ή ελάχιστο κόστος. Σημείωσε μάλιστα ότι αν δεν είχε εκλεγεί αυτή η κυβέρνηση θα εφαρμοζόταν όσα προέβλεπε το mail Χαρδούβελη. Επιπλέον ήδη από τον Μάιο του 2014, η τότε ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευθεί για το πρωτοφανές, να συνδέεται το ύψος των συντάξεων με το δημόσιο χρέος!

 

 

Ανέφερε επιπλέον ότι με τους δύο νόμους των 3863 και 3865 του 2010 σε όλο το φάσμα του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, εργοδοτικού και εργατικού τα πάντα ρυθμίζονται με τη βασική σύνταξη και εγγυάται το κράτος 360 ευρώ που επιπλέον μειώνεται, ανάλογα με το ΑΕΠ. Ένα από τα πρώτα μέτρα της νέας κυβέρνησης θα είναι η κατάργησή αυτών των νόμων. Το ΕΚΑΣ θα καταβάλλεται κανονικότατα, δεν θα καταργηθεί.

Επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης είναι ότι 1.200.000 συνταξιούχοι θα πάρουν τη 13ησύνταξη και επεσήμανε ότι η μείωση της υποχρέωσης υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων θα απελευθερώσει κεφάλαια για την κοινωνία.

Κατ. Μπρ.

Πηγή: left.gr

Leave a Reply