Σακελαρίδης: Δεν θέλουμε το πιστόλι στον κρόταφο

0

Την ανάγκη ύπαρξης μιας πολιτικής συμφωνίας επεσήμανε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος μετά το ναυάγιο του χθεσινού Eurogroup. Δεν είναι τεχνοκρατικό το ζήτημα είπε ο κ. Σακελλαρίδης, σε αυτό το επίπεδο χρειάζεται χρόνος και ο χρόνος θα εξασφαλιστεί με πολιτική απόφαση
Δεν μπορούμε να διαπραγματευτούμε με το πιστόλι στον κρόταφο, τόνισε ο κ. Σακελλαρίδης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega. Για το λόγο αυτό η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε την αυτό το διάστημα των τεσσάρων μηνών.

Στην ερώτηση εάν η κυβέρνηση είναι έτοιμη να παγώσει το πρόγραμμά της σε αντάλλαγμα μιας συμφωνίας, απάντησε πως δεν θα ζητήσουμε παράταση ενός προγράμματος που γνωρίζουμε πως έχει αποτύχει, με απόλυτη νηφαλιότητα θα συνεχίσουμε τις επαφές και τις διαβουλεύσεις για την εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης.

Μάλιστα ο κ. Σακελλαρίδης δήλωσε απόλυτα βέβαιος ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών. Η κυβέρνηση είναι σε διαρκή επαφή με την ΕΚΤ και τον κ. Ντράγκι και διαβεβαίωσε ότι το τραπεζικό σύστημα της χώρας δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα.

Leave a Reply