Το Ποτάμι: Ο Τσίπρας να καλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών

0

Το Ποτάμι: Ο Τσίπρας να καλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών

Τι απάντησε ο Σταύρος Θεοδωράκης στο τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον Αντώνη Σαμαρά

Πρωτοβουλία για συνάντηση των αρχηγών των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων ζητά από τον Αλέξη Τσίπρα το Ποτάμι «ώστε να υπάρξει πλήρης ενημέρωση για τις ελληνικές προτάσεις και να χαραχθεί ει δυνατόν εθνική γραμμή» μετά τη διακοπή της συνεδρίασης του Eurogroup της Δευτέρας.

Αφού εκτιμά ότι μετά τις σημερινές εξελίξεις υπάρχει η αίσθηση ότι βρισκόμαστε σε αδιέξοδο, καλεί, επίσης, την κυβέρνηση «να φύγει από την προεκλογική της ρητορική και να μην επηρεάζεται από τους συσχετισμούς και τις αγκυλώσεις που εμφανίζονται στο κυβερνητικό στρατόπεδο» επαναλαμβάνοντας ότι «η πάγια και σταθερή εντολή του ελληνικού λαού είναι για λύση με παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη».

Η εκτίμηση του Ποταμιού είναι ότι «το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι η παράταση, το νέο πρόγραμμα ή η «γέφυρα», αλλά το περιεχόμενό τους. Σε αυτό θα πρέπει να επικεντρωθεί η κυβέρνηση τις επόμενες ώρες».

Επικρίνει, τέλος, την κυβέρνηση για «καθυστερήσεις, μεγαλοστομίες και απουσία συγκεκριμένων και επεξεργασμένων προτάσεων» οι οποίες, όπως σημειώνει, «δυσκολεύουν την εθνική προσπάθεια και ενισχύουν ακραίες τοποθετήσεις από την άλλη πλευρά».

Τι απάντησε ο Θεοδωράκης στον Σαμαρά

Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη των χειρισμών και αυτή οφείλει να ενημερώσει τα κόμματα διαμορφώνοντας όρους για κοινή στάση.

Αυτή ήταν η απάντηση του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη στο τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον Αντώνη Σαμαρά για για συνεργασία των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων σχετικά με τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας τηλεφώνησε στον κ. Θεοδωράκη το βράδυ της Δευτέρας μετά την αποτυχία για συμφωνία με τους εταίρους στο Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Leave a Reply