Ρομά τραγουδίστρια μηνύει τη Μπιγιονσέ για κλοπή τραγουδιού

0
Μια ρομά τραγουδίστρια από την Ουγγαρία κατέθεσε αγωγή κατά της διάσημης τραγουδίστριας Μπιγιονσέ, κατηγορώντας την ότι αντέγραψε ένα λαϊκό τσιγγάνικο τραγούδι στο τραγούδι Drunk in Love.
Ρομά τραγουδίστρια μηνύει τη Μπιγιονσέ για κλοπή τραγουδιού
Το τραγούδι, που είναι υποψήφιο για τα Grammy’s, ανοίγει με μια τσιγγάνικη μελωδία που τραγουδιέται a cappella και κατόπιν εισάγεται η φωνή της Μπιγιονσέ και ο γνωστός ποπ ρυθμός.

Στην καταγγελία της που κατατέθηκε σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης, η Μόνικα Γιάχους Μιτσούρα γνωστή περισσότερο ως Μίτσου, αναφέρει ότι η μελωδία στο τραγούδι της Μπιγιονσέ κλάπηκε από ένα δικό της τραγούδι, που ηχογραφήθηκε το 1995, το «Bajba, Bajba Pelem». Αυτό το παραδοσιακό τσιγγάνικο τραγούδι μιλά για την «απώλεια της ελπίδας όταν ένα άτομο δεν μπορεί πλέον να εμπιστεύεται κανέναν».

Η Μϊτσου λέει ότι τόσο η Μπιγιονσέ όσο και ο σύζυγός της, ράπερ Jay-Z, που συνυπογράφουν το τραγούδι Drunk in Love δεν ζήτησαν την άδειά της να χρησιμοποιήσουν το τσιγγάνικο ρεφρέν. Στην αγωγή δεν προσδιορίζει ένα σαφές ποσό αποζημίωσης.

Το διάσημο ζευγάρι δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο.

Το άλμπουμ της Μπιγιονσέ όπου περιέχεται το Drunk in Love, έχει πουλήσει σχεδόν πέντε εκατομμύρια αντίτυπα και είναι υποψήφιο ως το άλμπουμ της χρονιάς στα βραβεία Grammy.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Leave a Reply