Ρεπουμπλικανοί: “Μη ρεαλιστικό” το νέο σχέδιο για τη μείωση των εκπομπών ρύπων

0

Μιτς ΜακΚόνελ  Ο επικεφαλής της νέας ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στην αμερικανική Γερουσία Μιτς ΜακΚόνελ απέρριψε σήμερα Τετάρτη τους νέους στόχους για τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου που όρισαν οι ΗΠΑ στο Πεκίνο, κρίνοντας ότι πρόκειται για ένα “μη ρεαλιστικό σχέδιο”.

“Αυτό το μη ρεαλιστικό σχέδιο, που ο πρόεδρος (Μπαράκ Ομπάμα) θα παραδώσει στον διάδοχό του, σημαίνει σίγουρα υψηλότερες τιμές ενέργειας και πολύ λιγότερες θέσεις εργασίας”, τόνισε ο ΜακΚόνελ, ρεπουμπλικανός γερουσιαστής του Κεντάκι.

Στο Πεκίνο,
οι ΗΠΑ δεσμεύτηκαν να μειώσουν τις εκπομπές των ρύπων τους κατά 26 με 28% έως το 2025 σε σχέση με το 2005.

Ο “ιδεολογικός πόλεμος του προέδρου κατά του άνθρακα” θα αυξήσει “την πίεση στις οικογένειες της μεσαίας τάξης και στους ανθρακωρύχους που τα βγάζουν πέρα δύσκολα”, τόνισε ο επικεφαλής της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας, η οποία αναδείχθηκε μετά τις ενδιάμεσες εκλογές.
“Είναι ώρα”, σύμφωνα με τον ΜακΚόνελ, οι επιθυμίες των Αμερικανών να εισακουστούν περισσότερο και να υπάρξει “λιγότερη καταστροφική γραφειοκρατία στον τομέα της απασχόλησης”.

“Ο περιορισμός του φόρτου που συνιστούν ήδη οι κανονισμοί του Οργανισμού Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA) θα συνεχίσει να αποτελεί προτεραιότητά μου στο νέο Κογκρέσο”, τόνισε.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/environment/article/269295/repoublikanoi-mi-realistiko-to-neo-shedio-gia-ti-meiosi-ton-ekpobon-rupon/#ixzz3Ipoo9WJZ

Leave a Reply