Πρωτοβουλία της ομάδας Vegan Κορινθίας για τα περιστατικά με τις νεκρές θαλάσσιες χελώνες

0

Η ομάδα Vegan ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ,

https://www.facebook.com/groups/vegan.korinthos/
πάντα με κανόνα τον απόλυτο σεβασμό προς όλα τα πλάσματα της γης και προς το περιβάλλον, διοργανώνει και συντονίζει εθελοντικές εκδηλώσεις-δρασεις με κοινό σκοπό τον καθαρισμό των ακτών και παραλιών της πόλης μας.

Μέτα από συνδυασμό πληροφοριών φιλοζωϊκων οργανώσεων για την θαλάσσια πανίδα και μετά από αλλεπάλληλα περιστατικά θανάτου χελωνών και δελφινιών και γενικά ειδών της τοπικής θαλάσσιας πανίδας, έχει αποδειχθεί ότι οι αιτίες θανάτου των ζώων, εκτός από την υπεραλίευση και την παράνομη αλίευση, ήταν και τα απορρίμματα στην θάλασσα.

Είναι πολύ εύκολο μια χελώνα ή ένα δελφίνι να μην ξεχωρίσει την σακούλα από την μέδουσα μέσα στο νερό, με αποτέλεσμα την κατάποση και τον πνιγμό ή την θανατηφόρα στομαχική ζημιά του ζώου.

Μετά από κάθε δράση υπάρχει και αντίδραση.

Έτσι και εμείς, για να δούμε αποτέλεσμα πρέπει να κάνουμε πράξεις.

Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να προσφέρουμε πρώτα για το καλό της πόλης μας και της θαλάσσιας πανίδας μας, και δεύτερον για το μέλλον των παιδιών μας.

Έχει παρατηρηθεί τεράστια αύξηση στον αριθμό των μεδουσών κάθε καλοκαίρι με αποτέλεσμα οι λουόμενοι να μην μπορούν να κολυμπήσουν.

Η αιτία είναι η έλλειψη και ο θάνατος των ειδών αυτών που αποτελούν τον κρίκο της αλυσίδας και εκτρέφονται με αυτές.

Όλοι μαζί μπορούμε να καθιερώσουμε ένα συχνό μοτίβο, ώστε να δώσουμε το καλό παράδειγμα και σαν νομός αλλά και σαν μονάδες στις επόμενες γενιές.

Πρέπει εσείς να γίνετε η αλλαγή που θα θέλατε να δείτε. Για αυτόν λοιπόν τον σκοπό, η Vegan ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ καλεί όλους τους φίλους/φίλες εθελοντές/εθελόντριες να λάβουν μέρος εθελοντικά στις δράσεις μας που θα γίνονται συντονισμένα σε προκαθορισμένα παραλιακά σημεία σε προκαθορισμένες ώρες και μέρες.Θα υπάρξουν προκαθορισμένες δημόσιες εκδηλώσεις για αυτόν τον σκοπό.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση παρακαλώ να χρησιμοποιείτε τα σχόλια της εκάστοτε εκδήλωσης. Κοινοποιούμε… για την αλλαγή που θέλουμε να δούμε.

Leave a Reply