Πρόταση ΠΟΕ-ΟΤΑ: Προσλήψεις όλων των συμβασιούχων με κλειστό διαγωνισμό ΑΣΕΠ

0

Την τελική τους πρόταση με στόχο να παραμείνουν στη δουλειά τους οι συμβασιούχοι με σταθερές σχέσεις εργασιας, αναμένεται να καταθέσουν αύριο, σύμφωνα με πληροφορίες  οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν την Δευτέρα στα γραφεία της Ομοσπονδίας.
Η πρόταση της Ομοσπονδίας θα αφορά τη διενέργεια κλειστού διαγωνισμού για όλους τους συμβασιούχους που «έπιασε» η «παράταση Βερναρδάκη», ώστε να προσληφθούν οι «παρατασιούχοι» σε μόνιμες θέσεις, ανεξάρτητα από το ποια και πόσα θα είναι τα αιτήματα που έχουν κληθεί να καταθέσουν οι δήμοι.
Η πρόταση θα «πατάει» πάνω στο άρθρο 103 του Συντάγματος, ώστε να διασφαλίσει τη συνταγματικότητά της.
Προφανώς και η συγκεκριμένη πρόταση νομοθετικής ρύθμισης θα περιλαμβάνει και τους ήδη απολυμένους συμβασιούχους.
Οι συνδικαλιστές εξέτασαν και την περίπτωση να προτείνουν νέο διαγωνισμό με αυξημένη μοριοδότηση για τους συμβασιούχους. Κρίθηκε όμως ότι δεν είναι τόσο ασφαλής αυτή τη πρόταση και άρα κατέληξαν στην τελική πρόταση για κλειστό διαγωνισμό.
Όπως έχει γράψει νωρίτερα η ιστοσελίδα μας, η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει ήδη απορρίψει τη νομοθετική ρύθμιση Σκουρλέτη και ζητεί να μην κατατεθεί στη Βουλή.

Έχει προαναγγείλλει συνέχιστη των κινητοποιήσεων, με το απεργιακό πρόγραμμα για αύριο Δευτέρα να περιλαμβάνει στάση εργασίας μεταξύ 11.00 και 15.00 και συλλαλητήριο στην πλατεία Καραϊσκάκη στις 11.30, από όπου θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και τη Βουλή.

ΠΗΓΗ

Leave a Reply