Πού θα κάνουν Πάσχα οι πολιτικοί αρχηγοί

0

ImageHandler (23)

Στην Καλαμάτα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας – Στην Αθήνα ο Αλέξης Τσίπρας – Σε Πύλο και Ναύπλιο ο Αντώνης Σαμαράς – Στην Αθήνα και ο Σταύρος Θεοδωράκης – Πιστός στη Θεσσαλονίκη ο Ε. Βενιζέλος

Λίγες ώρες για τις οικογένειές τους θα αναζητήσουν να ξεκλέψουν οι πολιτικοί αρχηγοί το Σαβατοκύριακο της Ανάστασης.

Όλοι θα εκμεταλλευτούν την ευκαιρία για λίγες ώρες ξεκούρασης, καθώς από την Τρίτη η πολιτική ατζέντα είναι βαριά.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα μεταβεί στην γενέτειρά του, την Καλαμάτα, όπου τη Μεγάλη Παρασκευή θα παραστεί στην ακολουθία και την περιφορά του Επιταφίου, ενώ το Μεγάλο Σάββατο θα παρακολουθήσει την Αναστάσιμη λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Σωτήρος.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν έχει προγραμματισμένο κάποιο ταξίδι για το Σαββατοκύριακο και κατά πάσα πιθανότητα θα παραμείνει στο κλεινόν άστυ. Εντούτοις δεν αποκλείεται να πραγματοποιήσει κάποια εξόρμηση, ίσως προς την Αίγινα, κάτι που όμως θα είναι απόφαση της τελευταίας στιγμής.

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν αλλάζει τις συνήθειές του. Φέτος, όπως και κάθε χρόνο, θα βρίσκεται τη Μεγάλη Παρασκευή στην Πύλο και το Μεγάλο Σάββατο θα κάνει Ανάσταση στο Ναύπλιο, μαζί με την οικογένειά του και φίλους.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος θα βρίσκεται στο σπίτι του στην Αθήνα. Άλλωστε δεν θα μπορούσε να ταξιδέψει κάπου αλλού καθώς τελεί υπό κατ’ οίκον κράτηση μετά την αποφυλάκισή του και εν όψει την έναρξης της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης θα μείνει στην Αθήνα και θα περάσει την Κυριακή επίσης με την οικογένειά του και με φίλους, στην αυλή του σπιτιού του.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, θα υποδεχτεί το Μεγάλο Σάββατο το Άγιο Φως, το οποίο θα έρθει από τα Ιεροσόλυμα με τιμές αρχηγού κράτους. Την Κυριακή το μεσημέρι θα βρίσκεται στο Πάρκο Στρατού στην περιοχή Γουδί, όπου θα πραγματοποιηθεί γιορτή για ανέργους, πολύτεκνους και άπορους.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ μέχρι την τελευταία στιγμή δεν ήταν ξεκάθαρο το που θα περάσει τις γιορτές. Ωστόσο αντίστοιχες ημέρες συνηθίζει να πηγαίνει στην Λειβαδιά, όπως είχε κάνει, για παράδειγμα, και την ημέρα των Θεοφανείων.
Τέλος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται ήδη από τη Μεγάλη Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη.

Leave a Reply