Πώς θα μετατρέψετε το καθιστικό σας σε πολυτελή χώρο

0

Στην περίπτωση όπου πρόκειται να πραγματοποιήσετε μία ανακαίνιση στο σπίτι σας, είναι πολύ λογικό να επιθυμείτε να ξεκινήσετε από το καθιστικό σας, το οποίο αποτελεί το χώρο στον οποίο περνάτε αρκετές ώρες της ημέρας σας. Το καθιστικό είναι ο χώρος όπου θα χαλαρώσετε και θα ξεκουραστείτε μετά από μία κουραστική ημέρα. Για αυτό και θα πρέπει να αντιπροσωπεύει το γούστο σας και να σας κάνει να νιώθετε άνετα μέσα σε αυτό. Βέβαια, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι με κάποιες μικρές αλλαγές θα αναβαθμίσετε πολύ το χώρο σας αυτό. Ας δούμε πώς θα το πετύχετε.

Αναμφίβολα μία απλοποίηση του χώρου σας θα τον κάνει να φαίνεται πολύ καλύτερος και ταυτόχρονα θα νιώθετε πιο άνετα και εσείς μέσα σε αυτόν. Αποφεύγοντας λοιπόν να ‘φορτώσετε’ το καθιστικό σας με πολλά διακοσμητικά αντικείμενα, η εικόνα του θα είναι πιο κομψή και τακτοποιημένη. Φροντίστε να κρατήσετε στο χώρο μόνο τα αντικείμενα τα οποία πραγματικά χρειάζεστε ή έχουν συναισθηματική αξία για εσάς.

Ένα μεγάλο σε μέγεθος έργο τέχνης πρόκειται να αναβαθμίσει πολύ την εικόνα του καθιστικού σας, όταν βέβαια τα χρώματά του είναι σε αρμονία με αυτά του χώρου σας. Χωρίς λοιπόν πολλές κινήσεις, η προσθήκη αυτή θα του δώσει έναν αέρα πολυτέλειας.

Τα έπιπλα παίζουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο για την αίσθηση που έχει το καθιστικό σας. Για αυτό και οι πολλοί γωνιακοί καναπέδες που υπάρχουν στην αγορά είναι στη διάθεσή σας ώστε να επιλέξετε αυτόν που σας αρέσει περισσότερο και ταιριάζει στο χώρο σας. Ένας τέτοιος καναπές σίγουρα θα αναβαθμίσει την εικόνα του καθιστικού σας, μετατρέποντάς το ταυτόχρονα σε έναν πολύ άνετο χώρο.

Ανεξάρτητα από την εποχή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικές και πρωτότυπες υφές ώστε να κάνετε το καθιστικό σας να ξεχωρίζει. Υιοθετώντας λοιπόν ένα στυλ το οποίο θα αποτελείται από ένα ιδιαίτερο πάτωμα, κάποια πρωτότυπα υφάσματα καθώς και κάποια vintage διακοσμητικά ή αντίκες, σίγουρα θα το αναβαθμίσει και θα του χαρίσει προσωπικότητα και στυλ.

Στο πλαίσιο αυτό, τοποθετώντας ένα έπιπλο ή ογκώδες διακοσμητικό αντικείμενο σε ένα ιδιαίτερο στυλ, όπως ένα vintage τραπέζι, μπαούλο ή καθρέπτη, θα φέρει έναν αέρα πολυτέλειας στο καθιστικό σας. Παράλληλα, μην ξεχνάτε ότι τα παλιά αντικείμενα έχουν αυτή την ιδιότητα, οπότε για ένα χώρο με ιδιαίτερο χαρακτήρα μπορείτε σαφώς να τα προτιμήσετε.

Ένας ακόμα τρόπος να υιοθετήσετε ένα ιδιαίτερο στυλ στο καθιστικό σας, το οποίο ταυτόχρονα θα αποπνέει πολυτέλεια, είναι να ‘κρύψετε’ την τηλεόρασή σας. Αυτό θα το καταφέρετε κρεμώντας την στον τοίχο και πλαισιώνοντάς την με διάφορα κάδρα και πίνακες. Με τον τρόπο αυτό η τηλεόραση δε θα φαίνεται τόσο έντονα και ταυτόχρονα θα έχετε δημιουργήσει μία κομψή διακόσμηση.

Το ιδανικό κατάστημα για να βρείτε ό, τι χρειάζεστε για το καθιστικό σας είναι τα έπιπλα sofa.gr.

Απάντηση