Πολιτική αντιπαράθεση για τη διαρροή Wikileaks

0

image

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ του Κώστα Μπάρκα από τον ΣΥΡΙΖΑ και του Άδωνι Γεωργιάδη από τη ΝΔ για το ζήτημα της διαρροής των συνομιλιών Τόσμεν-Βελκουλέσκου από το Wikileaks.
Ο κ. Μπάρκας, μιλώντας στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα Mega”, σημείωσε ότι ο κ. Τόμσεν είναι ένα στέλεχος του ΔΝΤ “που απ’ ότι φαίνεται δεν θέλει την επιτυχία του προγράμματος, την επίτευξη συμφωνίας και “θέλει την αποσταθεροποίηση της ΕΕ”.
Κατηγόρησε δε τη Νέα Δημοκρατία ότι επιδεικνύει “ζέση” να υπερασπίζεται το ΔΝΤ. Έχουμε δύο παραδοχές από τη ΝΔ, σημείωσε ο κ. Μπάρκας. “Το πρώτο ότι ζητάει αναδιάρθρωση του χρέους τη στιγμή που ο κ. Σαμαράς έλεγε πως το χρέος είναι βιώσιμο. Το δεύτερο είναι ότι συντάσσεται με το ΔΝΤ. Την κυβέρνηση την εξώθησαν σε πιστωτικό γεγονός τον Ιούλιο, σε ασφυξία οικονομική, για να περάσουν κάποια πράγματα που ήθελαν οι θεσμοί, διότι ήταν η μοναδική κυβέρνηση που διαπραγματεύτηκε και στιβαρά και έδειξε την αντίθεσή της απέναντι στα προηγούμενα προγράμματα”, υπογράμμισε.
Χαρακτήρισε ως πολύ επικίνδυνο να παίζει κανείς στη λογική της συνωμοσιολογίας ότι παρακολουθούνται τα τηλέφωνα και τόνισε ότι θα περίμενε από τη ΝΔ να είναι πιο σοβαρή ως προς τη διατύπωση αυτών των προτάσεων.
Απαντώντας στις επικρίσεις του κ. Μπάρκα, ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε ότι το ΔΝΤ είναι το μόνο υπέρ του κουρέματος και της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους και αναρωτήθηκε “γιατί αυτό ενοχλεί εμάς στην Ελλάδα;”. “Είναι πολύ αρνητικό για τη χώρα ότι ένας διεθνής παίκτης του βεληνεκούς του ΔΝΤ και μάλιστα ενός παίκτη που ο κ. Τσίπρας έχει προσκαλέσει στην Ελλάδα”.
Ερωτηθείς για το σχόλιο περί “ανοησίας” της Κριστίν Λαγκάρντ στην επιστολή της προς τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι “πρέπει να εξετάσουμε αν λέει ανοησίες ο πρωθυπουργός, γιατί αν λέει, πρέπει κάποιος να του το πει” για να συμπληρώσει ότι δεν υιοθετεί αυτό που λέγεται ότι οι Έλληνες διέρρευσαν τη συνομιλία όμως η κυβέρνηση πρέπει να δώσει εξηγήσεις. Εξέφρασε πάντως την πίστη του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί και τέτοια μέσα καταγραφής συνομιλιών “και εσωτερικά και φοβάμαι και εξωτερικά. Και πες εσωτερικά εμείς θα τσακωθούμε θα τα βρούμε αλλά να το κάνει και εξωτερικά θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα”. Έκανε μάλιστα λόγο για αίσθηση ανελευθερίας και δημιουργία καθεστώτος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε “κακό” τον Πολ Τόσμεν, σημειώνοντας πως θα πρέπει να φύγει, κάτι που για να συμβεί θα πρέπει να κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση. “Όποιος την καθυστερεί παίζει το παιχνίδι Τόμσεν”, συμπλήρωσε.

Απάντηση