Ποια μέθοδο αποτρίχωσης χρειάζεται να αποφεύγετε αν έχετε ευρυαγγείες

0

Οι σύγχρονες μέθοδοι αποτρίχωσης που προορίζονται για χρήση στο σπίτι μπορούν να προσφέρουν λύση στο πρόβλημα της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας, χαρίζοντας σε κάθε γυναίκα αψεγάδιαστη εμφάνιση.

Ποια είναι η κατάλληλη μέθοδος αποτρίχωσης για εσάς, εφόσον έχετε ευρυαγγείες στα πόδια σας;

Δείτε παρακάτω όσα θέλετε να γνωρίζετε για τις πλέον οικονομικές λύσεις αποτρίχωσης στο σπίτι, πώς θα επιλέξετε την ιδανική και τι χρειάζεται να αποφεύγετε για να μην επιφέρετε επιδείνωση των ευρυαγγειών στα πόδια σας.

Γρήγορη αποτρίχωση με ξυραφάκι

Είναι ο πιο εύκολος και ανώδυνος τρόπος που μπορείτε να επιλέξετε και θεωρείται ίσως ο πιο οικονομικός και ευέλικτος, καθώς μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε περιοχή του σώματος με ανεπιθύμητη τριχοφυΐα. Ωστόσο, χρειάζεται προσοχή κατά την εφαρμογή της μεθόδου για να αποφύγετε πιθανούς μικροτραυματισμούς. Ακόμη, στα μειονεκτήματα περιλαμβάνεται και το ότι η τριχοφυΐα αναπτύσσεται ξανά γρήγορα ενώ η τρίχα βγαίνει πιο άγρια και σκληρή.

Αποτριχωτική κρέμα για κάθε περιοχή

Η εφαρμογή της μεθόδου με αποτριχωτική κρέμα είναι πολύ εύκολη: απλά, απλώνετε το προϊόν, περιμένετε μερικά λεπτά (όσα ακριβώς αναφέρει η συσκευασία), ξεπλένετε με νερό και η επιδερμίδα σας γίνεται λεία και απαλή, σαν μωρού! Η αποτρίχωση με κρέμα διαρκεί περισσότερο απ’ ό,τι με το ξύρισμα ενώ οι τρίχες βγαίνουν λιγότερο σκληρές. Πρέπει όμως, να δώσετε προσοχή αν υποψιάζεστε ότι έχετε ιδιαίτερα ευαίσθητη επιδερμίδα, ή αν είναι ερεθισμένη από οποιονδήποτε λόγο. Κάντε πρώτα μια δοκιμή με την αποτριχωτική κρέμα σε μια μικρή περιοχή της επιδερμίδας και εφόσον, όλα πάνε καλά, τότε ενδείκνυται να προχωρήσετε στην κανονική εφαρμογή της.

Εργονομική λύση με συσκευή αποτρίχωσης

Η συσκευή αποτρίχωσης είναι εύκολη στη χρήση και προσφέρει άψογο αποτέλεσμα σε χρόνο μηδέν που διαρκεί. Θεωρείται δε, απολύτως ασφαλής καθώς δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος τραυματισμού, εφόσον η χρήση της γίνεται σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Επιπλέον είναι ιδιαίτερα πρακτική, αφού μπορείτε να τη χρησιμοποιείτε ακόμα και καθημερινά. Σε περίπτωση υπερευαισθησίας ή αν δεν έχετε δοκιμάσει ξανά την αποτρίχωση με συσκευή, μπορεί να είναι επώδυνη. Όμως, μετά από μερικές εφαρμογές, το δέρμα «εξοικειώνεται» και με τον καιρό η επανεμφάνιση των τριχών γίνεται σε πιο μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Ποια μέθοδος αποτρίχωσης δεν ενδείκνυται για γυναίκες με ευρυαγγείες

Η χαλάουα και το κερί είναι οι πιο οικονομικές μέθοδοι αποτρίχωσης με διάρκεια και μπορούν να γίνουν σε όλο το σώμα.

Ωστόσο, οι γυναίκες που έχουν τάση για την εμφάνιση ευρυαγγειών ή έχουν εμφανείς ευρυαγγείες στα πόδια δεν μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν.

Και αυτό γιατί, ο τρόπος εφαρμογής των δύο αυτών μεθόδων ανεβάζουν τη θερμοκρασία της επιδερμίδας στην περιοχή και μπορούν να επιδεινώσουν σημαντικά το πρόβλημα των ευρυαγγειών ή και να προκαλέσουν νέες ευρυαγγείες.

Η εναλλακτική λύση των αποτριχωτικών ταινιών με κρύο κερί κρίνεται ως πιο κατάλληλη για περιπτώσεις ποδιών με πρόβλημα στην κυκλοφορία. Ακριβώς επειδή το κερί δεν είναι ζεστό κατά την εφαρμογή της θεραπείας, δεν επιβαρύνεται η φλεβική κυκλοφορία της περιοχής των κάτω άκρων.

Η μέθοδος αποτρίχωσης με κρύο κερί είναι αρκετά οικονομική, ασφαλής και μπορεί να εφαρμοστεί όσες φορές απαιτείται χωρίς περιορισμό. Κατά την εφαρμογή πιθανώς να νιώσετε στιγμιαίο πόνο, αλλά όσο περνάει ο καιρός η διαδικασία θα σας φαίνεται ολοένα και πιο ανώδυνη.

Απάντηση