Ποια είναι τα υλικά που καθορίζουν την κομψή κουζίνα

0

 

Τα υλικά που θα κλέψουν την παράσταση φέτος!

 

Επειδή τα σωστά υλικά καθορίζουν τον τόνο για ολόκληρη την κουζίνα δεν υπάρχει τρόπος να πάει κάτι λάθος κατά την επιλογή τους..

 

Στην ιστοσελίδα theodoridi.gr προσφέρονται μια σειρά από κομψές πολυτελής και σύγχρονες κουζίνες σε ανταγωνιστικές τιμές.

 

Βιώσιμα υλικά

 

Το 2021 θέλουμε βιώσιμα υλικά προερχόμενα από οικολογικά υπεύθυνο τρόπο, με ανακυκλώσιμες προτιμήσεις και με όσο το δυνατόν λιγότερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις…

 

Τα πλακίδια 

 

Κάθε πλακίδιο είναι διαφορετικό, προσφέρονται σε αποχρώσεις υφής και χρωμάτων που δίνουν χαρακτήρα στην κουζίνα.

 

Η πέτρα

 

Από την επιφάνεια εργασίας έως το splashback, το ορυκτό παραμένει ο “θεμέλιος λίθος” στην κουζίνα. 

Γρανίτης, χαλαζίας, σχιστόλιθος, ασβεστόλιθος. 

Μπλοκ, ή λωρίδα η πέτρα ήταν πάντα συνώνυμο με την ποιότητα και την κομψότητα με μία μοναδική φυσική εμφάνιση.

 

Σε περίπτωση που έχετε χαμηλό οικονομικό προϋπολογισμό, ξέρετε ότι υπάρχουν πολύ όμορφες απομιμήσεις σε laminate ή ακόμη και PVC.

 

Εξαγωνικά πλακάκια

 

Τα εξαγωνικά πλακάκια παραμένουν μία  ισχυρή τάση της κουζίνας το 2021.

Προτιμήστε την αντίθεση σε μαύρο και άσπρο.

Αυτό που απομένει να επιλέξετε είναι το μέγεθος των πλακιδίων, από τις μικρογραφίες των splashback έως τα πλακάκια στο πάτωμα.

Terrazzo

 

Κάτω από αυτό το παράξενο όνομα κρύβεται ένα υλικό από τσιμέντο και θραύσματα από πέτρα, υιοθετήθηκε τη δεκαετία του 1980 και στη συνέχεια ξεχάστηκε σταδιακά. Το 2021 είμαστε στην ευχάριστη θέση ανακαλύψουμε εκ νέου το terrazzo, καθώς η μεγάλη του παλέτα φέρνει μία ωραία πινελιά χρώματος στην κουζίνα χωρίς να  υπερβάλλετε. Πιο “διασκεδαστικό” από το γρανίτη, λιγότερο κλασικό από το μάρμαρο, τοποθετείται στην επιφάνεια εργασίας, ένα splashback ή ακόμα και στο πάτωμα!

 

Ματ  λάκα

 

Ένα εξαιρετικά απαλό και μοντέρνο υλικό με φινετσάτες πινελιές και μεταξένια εμφάνιση που σε κανείς να θέλεις να το αγγίξεις. Αυτή είναι επίσης η μόνη αδυναμία του, καθώς είναι ο καλύτερος φίλος των δακτυλικών αποτυπωμάτων ειδικά για σκοτεινές αποχρώσεις εκτός αν επιλέξετε ένα συγκεκριμένο φινίρισμα που δεν αφήνει ίχνη.

 

Μελαμίνη

 

Οι προσόψεις μελαμίνης από πλαστικοποιημένα υλικά μιμούνται το ξύλο, το σκυρόδεμα, την πέτρα, και το μάρμαρο. όλα βρίσκονται στο εμπόριο σε χαμηλή τιμή και μερικές φορές με μεγαλύτερη αντοχή από τα αρχικά υλικά.

Παρόλα αυτά προτείνονται για περιπτώσεις που δεν επιθυμείτε να επενδύσετε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό.

 

Βαμμένο ξύλο

 

Η τάση της επιστροφής στη φύση και των βιώσιμων υλικών, εάν δεν αγοράσετε μία νέα κουζίνα, η αγορά ενός καλά επιλεγμένου χρώματος είναι αρκετό για να δώσει μία δεύτερη ζωή στα ξύλα της κουζίνας.

 

Ο καθρέφτης

 

Η φύση του καθρέφτη είναι να διευρύνει το χώρο αντανακλώντας το φως και προσφέροντας με την υψηλή αισθητική του. Επίσης η τοποθέτηση του στο χώρο της κουζίνας μπορεί να αναδείξει με μοναδικό τρόπο το γύρω περιβάλλον και να προσφέρει ένα ανατρεπτικό χαρακτήρα στον τομέα της διακόσμησης.

 

Συμπερασματικά

 

Είναι γεγονός πως πολλές φορές δημιουργώντας ή ανακαινίζοντας το δωμάτιο της κουζίνας, μπαίνετε στον πειρασμό να επενδύσετε σημαντικά χρηματικά ποσά ώστε να διασφαλίσετε την διαχρονικότητα, την ποιότητα και την υψηλή αισθητική στο χώρο αυτό.

 

Όμως βρισκόμαστε σε μία νέα εποχή νοοτροπίας, οικονομικής κουλτούρας, αλλά και οικολογικής ευαισθησίας. Είναι επομένως σημαντικό να επενδύσετε σε βιώσιμα φυσικά υλικά όπως η πέτρα και το ξύλο. Που είναι γνωστά για την ομορφιά αλλά κυρίως την αντοχή τους στο χρόνο.

 

Επίσης η χρήση φθηνότερων αλλά εξίσου σημαντικών υλικών, παίζουν σημαντικό ρόλο στην οικονομική διαχείριση και τον τελικό προϋπολογισμό, αφήνοντας σας ικανοποιημένους και χωρίς επιπλέον έξοδα.. 

 

Άρθρο από: https://www.theodoridi.gr/ 

Leave a Reply