Είναι αναγκαίο το φροντιστήριο για την επιτυχία στις πανελλαδικές εξετάσεις;

0

Αναμφισβήτητα, ο κάθε γονιός ξεχωριστά παίρνει στα σοβαρά οτιδήποτε αφορά την σωστή εκπαίδευση και μάθηση του παιδιού του και επενδύει στην ποιότητα και την αποτελεσματικότητα της εκπαίδευσης αυτής. Το κάθε παιδί έχει διαφορετικές ανάγκες και ικανότητες, συνεπώς σε παιδιά τα οποία για παράδειγμα τους αρέσει ο ανταγωνισμός και ταυτόχρονα το ομαδικό πνεύμα, ίσως τους αρμόζει καλύτερα το φροντιστήριο διότι μπορεί να του προσφέρει αυτές τις ιδιότητες. Αντιθέτως, ένα παιδί το οποίο ίσως είναι λίγο πιο ντροπαλό, ή θέλει περισσότερο χρόνο και αφοσίωση για να κατανοήσει ένα μάθημα, μπορεί να του ταιριάζει καλύτερα η παράδοση ιδιαίτερων μαθημάτων. Συχνά, οι περισσότεροι έχουν στο μυαλό τους πως όσο λιγότερο οικονομική η εκπαίδευση, τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα, πράγμα το οποίο δεν ισχύει πάντοτε. Μήπως η ιδιαίτερη εκπαίδευση, η οποία κοστίζει περισσότερο, αποδίδει μακροπρόθεσμα τα ίδια με ένα φροντιστήριο; Ας προσπαθήσουμε απαντήσουμε σε αυτά τα ερωτήματα.

 

Το πρώτο πράγμα που κοιτάει ένας γονιός όταν αποφασίζει να πάει το παιδί του σε ένα φροντιστήριο είναι σίγουρα το προσωπικό, οι καθηγητές. Οι καθηγητές αποτελούν τη βάση ενός φροντιστηρίου, είναι το κύριο συστατικό της τάξης και όλα περνούν κυριολεκτικά από το χέρι τους προκειμένου να βελτιωθεί και να αναπτυχθεί ο τρόπος εκμάθησης των μαθητών τους. όλα τα φροντιστήρια μέσα από αυστηρούς ελέγχους θα πρέπει να να επιλέγουν με μεγάλη λεπτομέρεια και σημαντικά κριτήρια τους καθηγητές που θα προσλάβουν στο φροντιστήριο τους.

Τα βασικά κριτήρια επιλογής καθηγητών:

  1. επίπεδο γνώσεων
  2. χαρακτήρας
  3. πολύχρονη εμπειρία στο αντικείμενο τους 4. ψυχολογική κατάσταση

Πολλά παιδιά θεωρούν ότι έχουν τη δυνατότητα να αντεπεξέλθουν από μόνα τους στις απαιτήσεις του σχολείου ή των πανελλαδικών εξετάσεων και θεωρούν ότι μοναδικός στόχος των φροντιστηρίων είναι να έχουν επιτυχόντες και να διαφημίζονται. Το φροντιστήριο όμως είναι ένα εκπαιδευτικό μέσο το οποίο δημιουργεί μια σχέση εμπιστοσύνης και αλληλεπίδρασης με τους μαθητές του. αναλαμβάνει μεγάλες ευθύνες και δεσμεύσεις απέναντι στα παιδιά και στους γονείς και προσπαθεί με τον καλύτερο δυνατό τροπο να βοηθήσει όλα τα παιδιά να πετύχουν τους στόχους και να επιδιώξουν τα όνειρα τους. Τα σχολεία ασφαλώς και βοηθούν το παιδί να αποκτήσει τις βάσεις και τις πρώτες γνώσεις που χρειάζεται για να πορευθεί όμως τα φροντιστήρια είναι εκείνα τα οποία καλούνται να τελειοποιήσουν αυτές τις γνώσεις και γι’αυτό τον λόγο είναι απόλυτα συνειδητοποιημένα όσον αφορά το βάρος που κρατούν στους ώμους τους προκειμένου να επιτύχουν οι μαθητές τους. Σκοπός επομένως της φροντιστηριακής εκπαίδευσης είναι η τελειοποίηση της προεργασίας του σχολείου και η άριστη προετοιμασία και πειθαρχία των μαθητών για την επιτυχή πρόσβαση τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Τα φροντιστήρια Λάρισα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να ικανοποιούν τις ανάγκες του εκάστοτε μαθητή και να κάνουν πράξη όσα προαναφέραμε.

Leave a Reply