Πιθανό το “ηλεκτρονικό βραχιόλι” για τον Ρωμανό

0

Πιθανό το “ηλεκτρονικό βραχιόλι” για τον Ρωμανό

Ο θεσμός της γεωπαρακολούθησης με το “ηλεκτρονικό βραχιόλι” είναι πιθανό να εφαρμοστεί στην περίπτωση του Νίκου Ρωμανού, σύμφωνα με όσα είπε ο ΧαράλαμποςΑθανασίου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Κουράκη, ο υπουργός Δικαιοσύνης, μετά από το σχετικό αίτημα του βουλευτή αλλά και του συνηγόρου του Νίκου Ρωμανού, δήλωσε ότι «Αν αύριο εφαρμόσουμε τα βραχιολάκια και ο Νίκος Ρωμανός  έχει τις προϋποθέσεις – που εκτιμώ ότι με την κατηγορία που τον βαρύνει τις έχει – θα μπορεί να υλοποιηθεί.

Ο κ. Αθανασίου επανέλαβε για πολλοστή φορά ότι  περιθώριο παρέμβασης από πλευράς εκτελεστικής εξουσίας και Υπουργού Δικαιοσύνης να παρέμβει σε δικαστικά όργανα δεν υπάρχει  και τόνισε  ότι “δεν μπορεί ο Υπουργός Δικαιοσύνης να πει βγάλτε τον έξω ή μην τον βγάζετε και ανατρέψτε τις διατάξεις αυτές”.

Από την πλευρά του ο κ. Τάσος Κουράκης κάλεσε την πολιτεία να λύσει άμεσα το ζήτημα χρησιμοποιώντας όλα τα όπλα που διαθέτει και όπως είπε “εννοώ το νόμο, που οι νόμοι αλλάζουν” ώστε να της λυθούν τα χέρια και να δοθεί διέξοδος. Σημείωσε  μάλιστα εμφατικά ότι “υπάρχουν τρόποι να βρεθεί λύση και δεν είναι δυνατόν να λέμε ότι ο μόνος τρόπος είναι να πεθάνει”.

Leave a Reply