Νέα δημοσκόπηση! Πρωτιά για τον ΣΥΡΙΖΑ… αλλά όχι πρόωρες εκλογές

0

Νέα δημοσκόπηση! Πρωτιά για τον ΣΥΡΙΖΑ... αλλά όχι πρόωρες εκλογές

Όχι σε πρόωρες εκλογές λέει το 51% των ερωτηθέντων στην εβδομαδιαία δημοσκόπησητης Pulse για την εκπομπή για τον τηλεοπτικό σταθμό Action 24.

H διαφορά ανάμεσα σε αυτούς που δεν επιθυμούν εκλογές και σε αυτούς που τις επιθυμούν έχει διευρυνθεί μέσα σε δύο εβδομάδες, από τις 6 στις 10 ποσοστιαίες μονάδες (στην έρευνα της 24ης Νοεμβρίου τα ποσοστά ήταν 50% κατά των εκλογών και 44% υπέρ, ενώ στην σημερινή έρευνα είναι 51% κατά και 41% υπέρ).

Στο ερώτημα ποια κυβέρνηση μπορεί να μας βγάλει από τα μνημόνια με ασφάλεια και χωρίς κινδύνους, καταγράφεται η απόλυτη ισοπαλία. Το 24% των ερωτηθέντων απαντούν “μία κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ” και το ίδιο ακριβώς ποσοστό απαντούν “μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ”.

Στην εκτίμηση ψήφου για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα καταγράφεται καθαρό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τρίτο κόμμα παραμένει το ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, τα ποσοστά των τεσσάρων πρώτων κομμάτων καταγράφουν μικρή πτώση.

Αναλυτικά, τα ποσοστά στην εκτίμηση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων έχουν ως εξής:

ΝΔ 24%

ΣΥΡΙΖΑ 29%

ΠΑΣΟΚ 7%

ΑΝΕΛ 4%

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6,5%

ΔΗΜΑΡ 1%

ΚΚΕ 6%

ΠΟΤΑΜΙ 6,5%

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία προηγείται ο Αντώνης Σαμαράςμε 32% έναντι 29% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ στην παράσταση νίκης το ποσοστό διευρύνεται υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το 63% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι θα κερδίσει τις εκλογές, έναντι 24% που πιστεύουν ότι θα κερδίσει η ΝΔ.

Leave a Reply