Πήραμε απόφαση να μη κάνουμε την πόλη Λούνα Πάρκ !!!!!!!

0

Μπουτάρης: Βάλτε κι εσείς κανένα φωτάκι, ο δήμος δεν έχει λεφτά

Σε όσους κατηγορούν τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης για τον φτωχό χριστουγεννιάτικο στολισμό στο κέντρο αλλά και τις γειτονιές, απάντησε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου. «Μας κατηγορούν ότι αργήσαμε να κάνουμε στολισμό. Ότι είναι γκρίζα, μαύρα τα Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη. Εμείς πήραμε απόφαση να μη κάνουμε την πόλη Λούνα Πάρκ» ανέφερε ο κ. Μπουτάρης.

Σχετικά με τα παιχνίδια που στήνονταν κάθε χρόνια στην Πλατεία Αριστοτέλους και στο Άγαλμα του Βενιζέλου και τα οποία δεν θα τοποθετηθούν φέτος, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανέφερε: «Είχαμε την προηγούμενη εμπειρία που απλωνόταν παιχνίδια στο κέντρο και έδιναν την αίσθηση πανηγυριού. Όλα αυτά ήταν αποτρεπτικά για την κίνηση της αγοράς. Από την άλλη, έχουμε και τις νέες προδιαγραφές για τις παιδικές χαρές και είναι επικίνδυνο να παίρνουμε τέτοια ρίσκα».

Ο κ. Μπουτάρης τόνισε ότι απόφαση της διοίκησης ήταν να διακοσμηθεί η Αριστοτέλους «με τρόπο κόσμιο, λιτό και καθαρά Χριστουγεννιάτικο» και σημείωσε για ακόμη μια φορά, ότι ο δήμος πρέπει να έχει σ’ αυτή την προσπάθεια, συμπαραστάτες τους πολίτες. «Ο δήμος δεν μπορεί να διαθέσει λεφτά. Ζητούμε τη συμμετοχή πολιτών, καταστηματαρχών και οργανώσεων για να διακοσμηθεί πόλη. Αν ο καθένας βάλει από ένα φωτάκι στο μπαλκόνι, η πόλη θα είναι στολισμένη. Δεν είμαστε στρατόπεδο για να έχουμε ενιαία διακόσμηση. Εμείς λέμε στους συμπολίτες μας «κάντε και μόνοι πράγματα». Από την άλλη, το να είναι η πόλη στολισμένη από τα μέσα Νοεμβρίου ως τα Χριστούγεννα, αυτό είναι υπερβολή».

Leave a Reply