Καταγγελια οτι δασκάλα έσπασε πλευρό μαθητή πρώτης δημοτικού

0

Καταγγέλλουν οτι δασκάλα έσπασε πλευρό μαθητή πρώτης δημοτικού

Το σοβαρό περιστατικό επιβεβαιώνουν και οι μαθητές της τάξης – Τι λέει o πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου

Σοκαρισμένοι είναι οι κάτοικοι της Λαμίας στο άκουσμα της είδησης ότι μία δασκάλα χτύπησε έναν 6χρονο μαθητή της α΄ τάξης δημοτικού επειδή έκανε φασαρία κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Ένα σπασμένο πλευρό, έδειξε η ακτινογραφία την επόμενη ημέρα που τον μετέφεραν οι γονείς του στο νοσοκομείο της περιοχής.

Το περιστατικό συνέβη την προηγούμενη Τετάρτη και σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, το μικρό αγόρι, επιστρέφοντας από το σχολείο στο σπίτι του, προσπαθούσε να συμπεριφερθεί φυσιολογικά, επειδή φοβήθηκε να μιλήσει για το περιστατικό.  Όταν οι γονείς του παιδιού πρόσεξαν μια αλλόκοτη συμπεριφορά εκ μέρους του, εκείνο αρκέστηκε μόνο να πει ότι πονούσε η κοιλιά του.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας οι γονείς, μη γνωρίζοντας τι πραγματικά είχε συμβεί πριν από λίγες ώρες, πήγαν το παιδί τους στο μάθημα καράτε που πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη. Λίγα λεπτά αργότερα όμως ο δάσκαλος της σχολής τηλεφώνησε στους γονείς επειδή το 6χρονο παιδί δεν μπορούσε να συμμετάσχει στην προπόνηση. Οι γονείς του νεαρού πήγαν το παιδί στον παιδίατρο ο οποίος τους παρέπεμψε στο Νοσοκομείο της περιοχής. Την άλλη μέρα οι γονείς πήγαν τον 6χρονο γιο τους στο νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις. Η ακτινογραφία έδειξε ότι το ανήλικο παιδί έχει ένα σπασμένο πλευρό.

Το περιστατικό πήρε διαστάσεις από τους συμμαθητές του 6χρονου παιδιού. Οι μαθητές της α’ δημοτικού μετά την επιστροφή τους από το σχολείο είπαν στους γονείς τους ότι η δασκάλα έσπρωξε το συμμαθητή τους από το θρανίο επειδή έκανε φασαρία και εκείνος έπεσε στο πάτωμα. Στη συνέχεια η δασκάλα του φώναζε και τον κλοτσούσε στο σώμα του. Εκείνος ήταν στο πάτωμα και έδειχνε φοβισμένος.

Την ίδια ώρα, ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων κινητοποιήθηκε άμεσα προκειμένου να ερευνηθεί η υπόθεση. Όπως λέει  o πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, κ. Δημήτρης Τσιπούρας, “Εάν ισχύουν οι καταγγελίες των παιδιών θα είμαστε αμείλικτοι. Δεν θα δεχτούμε τέτοιες συμπεριφορές. Όμως, μέχρι να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί, οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί και να μην καταφύγουμε σε βιαστικές αποφάσεις. Ο σύλλογος μας θα παρακολουθεί την ιδιάζουσα αυτή υπόθεση για να αποκαλυφθεί η αλήθεια ”.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης της Στερεάς Ελλάδας, μιλώντας στο protothema.gr είπε: “Διεξάγεται ήδη προκαταρκτική εξέταση. Σύντομα θα γνωρίζουμε τι ακριβώς έχει συμβεί. Εάν ισχύουν οι καταγγελίες θα εφαρμοστεί ο νόμος”

Leave a Reply