Πέθανε ο Στέφανος Μίλλερ – Έφυγε η “ψυχή” της Αρχαίας Νεμέας

0

Η 11η Αυγούστου 2021 είναι μία μέρα που θα μείνει χαραγμένη βαθιά στη μνήμη όλων των φιλελλήνων, όλων των Ελλήνων. Είναι η μέρα που η ψυχή της Αρχαίας Νεμέας πέταξε μακριά σε άλλους κόσμους, η μέρα που ο Στέφανος Μίλλερ, ο σπουδαίος αρχαιολόγος και φιλέλληνας που αφιέρωσε τη ζωή του στην κοιλάδα του Ηρακλή άφησε την τελευταία πνοή του.

Η είδηση έγινε γνωστή από μία ανάρτηση του Διοικητή του Νοσοκομείου Κορίνθου και δικηγόρου Γρηγόρη Καρπούζη, ο οποίος είχε στενή φιλια και συνεργασία με τον Στέφανο Μίλλερ. Έγραψε λοιπόν, στα κοινωνικά δίκτυα ο κ. Καρπούζης:

«Είχα την τύχη και την τιμή να γνωρίσω από κοντά, να τον υπερασπιστώ στα Δικαστήρια, να συνδεθώ μαζί του, να μοιραστώ τα όνειρα και τις ανησυχίες του, με τον μεγάλο άνδρα, τον φιλ-έλληνα, τον Στέφανο Μυλλερ!!!Αθάνατος στη μνήμη μας, αιώνια η προσφορά του!!!Καλό ταξίδι Στέφανε!»

Ποιος ήταν ο Στέφανος Μίλλερ

Ο Στέφανος Μίλλερ (Stephen G. Miller) είναι γέννημα θρέμμα της Ιντιάνα των ΗΠΑ. Εκεί γεννήθηκε, εκεί φοίτησε στο Λύκειο, εκεί πήρε το πτυχίο του στα αρχαία ελληνικά. Στο Πρίνστον μετακινήθηκε για την εκπόνηση ενός διδακτορικού στην Κλασική Αρχαιολογία. Ο δεσμός του με την ιδιαίτερη πατρίδα του δεν είναι, όπως θα δούμε, ο μόνος λόγος για τον οποίο, συγγραφική αδεία, μετονομάστηκε σε «Ιντιάνα Μίλλερ» για τις ανάγκες ενός συναρπαστικού βιβλίου.

Απάντηση