Πάτρα: Εικόνες ντροπής σε δημόσιο νοσοκομείο – Τα ράντζα και ο Γολγοθάς των ασθενών (Φωτό)!

0

 

Πάτρα: Εικόνες ντροπής σε δημόσιο νοσοκομείο - Τα ράντζα και ο Γολγοθάς των ασθενών (Φωτό)!

Εικόνες που αποκαλύπτουν τον βαθμό της αποσύνθεσης στο χώρο της δημόσιας υγείαςεκτυλίσσονται πλέον καθημερινά τα τελευταία εικοσιτετράωρα στα ΤΕΠ αλλά και στις κλινικές του ΓΚΝ «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα.

Στην καλύτερη περίπτωση από την στιγμή που θα φτάσει ένας ασθενής στα εξωτερικά ιατρεία θα χρειαστεί να περάσουν περισσότερες από δώδεκα ώρες μέχρι να ολοκληρωθούν οι εξετάσεις του και να ληφθεί απόφαση για την εισαγωγή του ή όχι.

Να σημειωθεί πως έναν τέτοιο Γολγοθά έζησε μία γυναίκα ασθενής, η οποία πέρασε την είσοδο των ΤΕΠ του νοσοκομείου στις 12.00 το μεσημέρι την περασμένη Τετάρτη και οι εξετάσεις της ολοκληρώθηκαν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη! Για να πληροφορηθεί στη συνέχεια τόσο εκείνη, όσο και οι συνοδοί της, πως θα εισαχθεί μεν αλλά με εντολή διοίκησης θα διανυκτερεύσει – όπως και όλοι οι ασθενείς που είχε αποφασιστεί η εισαγωγή τους – στους διαδρόμους!

Σε μια εποχή που θερίζουν οι ισώσεις και τα κρούσματα γρίπης αυξάνονται και στη Δυτική Ελλάδα καθημερινά με γεωμετρική πρόοδο, σε ένα από τα Δημόσια Νοσοκομεία που θεωρούνται από τις ναυαρχίδες της υγείας στην περιοχή, σε ημέρα εφημερίας υπήρχαν διαθέσιμοι μόνο τρείς γιατροί, ενώ οι νοσηλευτές είναι είδος εν ανεπαρκεία.

Leave a Reply