Αρκαδία: Θα δουν άσπρη μέρα στις εκλογές – Ξαναντύθηκε στα λευκά ο νομός

0

Αρκαδία: Θα δουν άσπρη μέρα στις εκλογές - Ξαναντύθηκε στα λευκά ο νομός (Φωτό)!

Χιόνισε ξανά σε αρκετά μέρη της ορεινής Αρκαδίας και από το πρωί…

δημοσιεύονται εικόνες από τα χιονισμένα τοπία! Το κύμα κακοκαιρίας πέρασε από το Βαλτεσινίκο, τα Μαγούλιανα, το Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου και άλλα ορεινά μέρη.

Όλα αυτά την ώρα που νεφώσεις, βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές περιμένουμε το Σάββατο στα δυτικά, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα, ο καιρός θα διατηρηθεί άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης αλλά και με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Ωστόσο στις παραθαλάσσιες και παράκτιες περιοχές θα εκδηλωθούν βροχές. Χιόνια θα πέσουν στα βουνά αλλά σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου από υψόμετρο 650 μέτρα και πάνω.

Οι περιοχές που θα έχουν τα πιο έντονα φαινόμενα είναι η Κέρκυρα, η Κεφαλονιά, η Πρέβεζα, η Άρτα, η Σαμοθράκη, η Λήμνος, η Μυτιλήνη, η Σαμοθράκη, η Λήμνος, η Μυτιλήνη, η Σάμος, η Κως και η Ρόδος.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, στα ανατολικά θα πνέουν νοτιοδυτικοί με την ίδια περίπου ένταση. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 5 εως 12 βαθμούς, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 6 εως 15 βαθμούς και στις νοτιότερες ηπειρωτικές περιοχές και τα νησιά από 11 εως 17 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε άστατο καιρό καθώς θα υπάρχουν διαστήματα με ηλιοφάνεια αλλά και με νεφώσεις που θα δώσουν σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ, τοπικά εως 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 εως 15 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη άστατος θα είναι ο καιρός με νεφώσεις αλλά και διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ, τοπικά εως 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 εως 12 βαθμούς κελσίου.

Πηγή: kalimera-arkadia.gr

Leave a Reply