Παράνομες 27 μονιμοποιήσεις υπαλλήλων στο δήμο Δραπετσώνας με απόφαση του ΑΣΕΠ

0

Παράνομες 27 μονιμοποιήσεις υπαλλήλων στο δήμο Δραπετσώνας με απόφαση του ΑΣΕΠ

Παράνομες έκρινε με απόφασή του το ΑΣΕΠ, τις μονιμοποιήσεις 27 συμβασιούχων στον πρώην δήμο Δραπετσώνας, που είχαν γίνει το 2004, βάσει του Προεδρικού Διατάγματος Παυλόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση 590 του Γ’ Τμήματος του ΑΣΕΠ, στηρίζεται στο πόρισμα επιθεωρητή της Ανεξάρτητης Αρχής, που αποκάλυψε τις παρατυπίες στις μονιμοποιήσεις των συγκεκριμένων συμβασιούχων στον δήμο Δραπετσώνας, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν εν γνώσει της δημοτικής Αρχής της περιόδου 2002- 2006.

Οι 27 υπάλληλοι, σύμφωνα με την απόφαση της Αρχής, έδωσαν ψευδή στοιχεία για τη μονιμοποίησή τους και παραπλάνησαν τα αρμόδια τμήματα του ΑΣΕΠ, ενώ σημειώνεται, ότι η νέα δημοτική Αρχή στο δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας αρνείται να διακόψει την εργασιακή σχέση με τους συγκεκριμένους υπαλλήλους και συνεχίζει να τους απασχολεί, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται, ότι ο έλεγχος είχε ξεκινήσει το 2009, πέντε χρόνια από τη μονιμοποίησή τους και ύστερα από καταγγελίες για παρατυπίες της μετατροπής των συμβάσεων εργασίας των 27 υπαλλήλων, απ’ τους οποίους οι 15 είναι Άτομα με Αναπηρία.

Το πόρισμα παραδόθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, άσκησε ποινικές διώξεις στους υπευθύνους της υπόθεσης, ενώ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναμένεται να κοινοποιήσει την απόφαση του ΑΣΕΠ στο Ελεγκτικό Συνέδριο, προκειμένου να ζητήσει τη διακοπή της καταβολής των μισθών στους συγκεκριμένους υπαλλήλους.

Αντιδράσεις από τον δήμαρχο Κερατσινίου – Δραπετσώνας

«Το πόρισμα του ΑΣΕΠ και οι διάλογοι του Δημοτικού Συμβουλίου του 2004 αποδεικνύουν ατράνταχτα ότι οι δυνάμεις των κομμάτων της σημερινής συγκυβέρνησης “έφτιαχναν πελατεία”, εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη των ανθρώπων για δουλειά» τονίζει σε σχόλιό του ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος.

Ο κ. Βρεττάκος ανέφερε επίσης ότι «σήμερα καλούν τον δήμο να απολύσει 12 ανθρώπους και να καταργήσει ταυτόχρονα 12 θέσεις εργασίας, όχι γιατί κόπτονται για τη διαπλοκή αλλά γιατί κόπτονται για τις απολύσεις της τρόικας», και προσέθεσε ότι για το θέμα αναμένεται να πάρει απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply