Ασθενής δολοφόνησε ασθενή στο Δαφνί

0

ImageHandler

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο 42χρονος σκότωσε τον 63χρονο χρησιμοποιώντας μόνο τα χέρια του

Ένας 42χρονος ασθενής του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής επιτέθηκε και σκότωσε έναν άλλο τρόφιμο.

Το περιστατικό έγινε στις 5 τα ξημερώματα, ωστόσο, το έγκλημα αποκαλύφθηκε το πρωί όταν το θύμα, ένας 63 χρόνος ασθενής, βρέθηκε δολοφονημένος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 42χρονος ασθενής που βρισκόταν στο τμήμα οξέων περιστατικών και ήταν καθηλωμένος, κατάφερε να λυθεί και να επιτεθεί στον άλλον ασθενή, που νοσηλευόταν στο ίδιο τμήμα, με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει μετά από αλλεπάλληλα χτυπήματα στο κεφάλι.

Τα ακριβή αίτια θανάτου του ασθενή που έχασε τη ζωή του αναμένεται να γίνουν γνωστά έπειτα από ιατροδικαστική εξέταση η οποία έχει ήδη διαταχθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, από το υπουργείο Υγείας. Πάντως, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις φαίνεται ότι ο ασθενής- θύτης που κατάφερε να λυθεί, επιτέθηκε με δύναμη στον άλλον ασθενή, χρησιμοποιώντας μόνο τα χέρια του.

Σχολιάζοντας το περιστατικό που συνέβη στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο στο Δαφνί, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννακός, επισημαίνει ότι τα τελευταία επτά χρόνια δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη στα ψυχιατρικά νοσοκομεία.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων «το προσωπικό έχει αποδεκατιστεί με αποτέλεσμα η κατάσταση να γίνεται ανεξέλεγκτη». Ακόμη είπε ότι στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία «εισάγονται πολύ σοβαρά περιστατικά με εισαγγελική εντολή», που μάλιστα «τον τελευταίο καιρό έχουν αυξηθεί» και δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό για να τα περιθάλψει και να εγγυηθεί την ασφαλή νοσηλεία τους. Μάλιστα, αναφέρθηκε σε πρόσφατο περιστατικό που συνέβη στο Δρομοκαΐτειο, λέγοντας ότι περίπου πριν από 15 μέρες ένας ασθενής είχε επιτεθεί σε νοσηλευτή, τον οποίο τραυμάτισε σε τέτοιο βαθμό που ο εργαζόμενος χρειάσθηκε να νοσηλευθεί στο νοσοκομείο προκειμένου να αναρρώσει.

Leave a Reply