Ολονύχτιος «κλεφτοπόλεμος» στα Εξάρχεια

0

Ολονύχτιος «κλεφτοπόλεμος» στα Εξάρχεια

Μολότοφ και κρότου λάμψης στην πλατεία και τα γύρω στενά – Επεισόδια νωρίτερα και σε Πολυτεχνείο και Ομόνοια – Και τις αύρες, τους γνωστούς «Αίαντες», χρησιμοποίησε η αστυνομία – Πάνω από 210 προσαγωγές από την αστυνομία – Σπασμένες βιτρίνες και φωτιές σε κάδους σε Σταδίου και Πανεπιστημίου – Έσπασαν κατάστημα κι έβαλαν φωτιά σε ρούχα στη Σταδίου

Ολονύχτιος «κλεφτοπόλεμος» στα Εξάρχεια μεταξύ κουκουλοφόρων και ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας που παραμένει στην περιοχή.

Οι κουκουλοφόροι βρίσκονταν από τις 9 περίπου το βράδυ στην πλατεία, περικυκλωμένοι από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ στο σημείο βρίσκονταν και οι «Αίαντες», οι υδροφόρες της αστυνομίας.

Η μεγάλη επιχείρηση των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων έγινε μετά τις 11 το βράδυ, όταν με τις υδροφόρες, ρίψη χημικών αλλά και κρότου λάμψης, προσπάθησαν να απωθήσουν τους κουκουλοφόρους, οι οποίοι απάντησαν με βροχή από μολότοφ.

Οι δρόμοι της Αθήνας μετατράπηκαν σε «πεδίο μάχης» λίγο μετά τις 8 το βράδυ, με τα επεισόδια να εκτυλίσσονται στους δρόμους γύρω από τα Εξάρχεια, το Πολυτεχνείο και την Ομόνοια. Ομάδες διαδηλωτών και της αστυνομίας «αντάλασσαν» επί ώρες μολότοφ και κρότου λάμψης.

Φωτιές στους γύρω δρόμους και κυνηγητό με τις δυνάμεις της αστυνομίας στην πλατεία και στα στενά της περιοχής των Εξαρχείων ήταν το σκηνικό που επικρατούσε για ώρες. Οι δυνάμεις της αστυνομίας συνοδεύονταν από τις αύρες, τα υδροφόρα οχήματα, που χρησιμοποιήθηκαν για την κατάσβεση εστιών φωτιάς αλλά και εναντίον κουκουλοφόρων.

Μετά τις 9 το βράδυ του Σαββάτου, η ένταση είχε περιοριστεί γύρω από την πλατεία Εξαρχείων και στην οδό Στουρνάρη, όπου οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν «περικυκλώσει» τους κουκουλοφόρους. Αυτοί ανά διαστήματα επιτίθεντο με μολότοφ κατά των αστυνομικών που απαντούσαν με εκτεταμένη ρίψη χημικών και κρότου λάμψης.

Γύρω στις 10 το βράδυ η αστυνομία έκανε επιχείρηση με τους άντρες της ομάδας Δέλτα εναντίον περίπου 100 συγκεντρωμένων έξω από το κτήριο της ΓΣΕΕ που τελεί υπό κατάληψη. Στο σημείο έγιναν προσαγωγές, όμως δεν έγινε επιχείρηση «εκκαθάρισης» του κτηρίου.

Leave a Reply