Ολοι τους μαγνητοφώνησαν όλους μέσα στο Eurogroup

0

stratoulis

Σε δύο ζητήματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα τις προηγούμενες ημέρες, τα περί ηχογράφησης του Eurogroup από τον Γιάνη Βαρουφάκη και το επεισόδιο με την Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον αξιωματικό της αστυνομίας αναφέρθηκε ο Δημήτρης Στρατούλης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων πρόσφερε απόλυτη κάλυψη τόσο στην πρόεδρο της Βουλής όσο και στον υπουργό Οικονομικών, αναφέροντας μάλιστα για το δεύτερο ζήτημα ότι όλοι μαγνητοφωνούν τους άλλους στο Eurogroup!

«Εχει αποδείξει ότι οι εκτεθειμένοι είναι στην απέναντι πλευρά, με τις συνεχείς διαρροές», είπε ο κ. Στρατούλης μιλώντας στο Mega, αναφερόμενος στα όσα είχαν δημοσιευθεί για την «επίθεση» στον κ. Βαρουφάκη από τους εταίρους του στο Eurogroup. «Δηλαδή, ότι έφαγε ”πολιτικό ξύλο” ο ίδιος το διέρρευσε;», πρόσθεσε.

Οταν όμως ρωτήθηκε συγκεκριμένα για τα περί ηχογράφησης του επίμαχου Eurogroup από τον κ. Βαρουφάκη- κάτι που αναφερόταν σε συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών στους New York Times, ο κ. Στρατούλης ξεσπάθωσε.

«Ολοι τους μαγνητοφώνησαν όλους εκεί μέσα. Θα υποκρινόμαστε πολιτικά; Δεν ξέρουν τι είπαν εκεί μέσα; Ολοι έγραφαν τι έλεγε ο Βαρουφάκης», είπε και πρόσθεσε «Δηλαδή ποιος πάει να εκπροσωπήσει τη χώρα του και δεν θα γυρίσει να ενημερώσει με τον τρόπο του την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για το τι έλεγαν;», αν και σημείωσε ότι ο κ. Βαρουφάκης έχει διαψεύσει τα περί ηχογράφησης.

Σε ό,τι αφορά το «επεισόδιο» ανάμεσα στην κ. Κωνσταντοπούλου και ταξίαρχο της Ελληνικής Αστυνομίας, έξω από τη Βουλή, ο κ. Στρατούλης αφού τη χαρακτήρισε «αξιόλογο και ικανότατο στέλεχος», πρόσθεσε πως τα όσα είπε η πρόεδρος της βουλής δεν αφορούσαν προσωπικά τον ταξίαρχο, αφού ξέρει ότι εκτελεί εντολές. «Τα είπε στη νύφη για να τα ακούσει η πεθερά. Η πεθερά σε αυτή την περίπτωση είναι η φυσική και η πολιτική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και ήθελε να στείλει το μήνυμά της. Δεν ήθελε να τον προσβάλει προσωπικά. Ηθελε να στείλει σαφές μήνυμα για το ότι η δουλειά της αστυνομίας δεν είναι να κλείνει δρόμους», πρόσθεσε.

«Εντός του 2015 η 13η σύνταξη»

Αναφερόμενος στη 13η σύνταξη, ο κ. Στρατούλης ήταν κατηγορηματικός ότι αυτή θα δοθεί εντός του 2015 αφού η κυβέρνηση έχει επιτύχει τον στόχο για χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα.

«Η 13η σύνταξη δεν θα μετατεθεί για το 2016», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στρατούλης, ενώ αναφερόμενος στο θέμα της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος είπε: «για να λήξει και τυπικά το θέμα πρέπει να περάσει διάταξη νομοθετική στη Βουλή που ή θα την ακυρώνει ή θα την αναστέλλει επ’ αόριστον. Αμέσως μετά τη συμφωνία θα πάει πακέτο με το νομοσχέδιο για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και τον κατώτατο μισθό και μέχρι τότε θα παραμένουν παγωμένες οι μειώσεις».

Ο αναπληρωτής υπουργός επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι δεν θα θιγούν σε καμία περίπτωση ώριμα και θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, ενώ αναφερόμενος στο θέμα του υπολογισμού του ΕΦΑΠΑΞ είπε πως ήδη η αρμόδια επιτροπή υπό τον Γ. Ρωμανιά εξετάζει διάφορα σενάρια με στόχο «τα εφάπαξ να είναι περίπου τα ίδια με αυτά που δίνονταν μέχρι 31/8/2013».

Πηγή: Κάλυψη Στρατούλη σε Βαρουφάκη και Ζωή: Ολοι τους μαγνητοφώνησαν όλους μέσα στο Eurogroup | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/208086/kalypsi-stratoyli-se-varoyfaki-kai-zoi-oloi-toys-magnitofonisan-oloys-mesa-sto-eurogroup#ixzz3axPia1NQ

Leave a Reply