Όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν…

0

image

Ημουν παρών και στις δυο πρόσφατες επισκέψεις στην Κορινθία των σημαντικότερων παικτών στην Ελλάδα σήμερα.
Του πρωθυπουργού Αλεξη Τσίπρα και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη.
Και οι δύο παρουσίες είχαν κάτι κοινό. Την παρουσία νταραβεριτζήδων, παρατρεχάμενων και γλειφτών…..
Γύρω από τους δυο αρχηγούς συνωστίζονταν για μια φωτογραφία, αγωνίζονταν για να περπατήσουν δίπλα τους, να τραβούν selfie, να κυνηγούν από πίσω τους αρχηγούς για να  δείξουν πως τάχα συνομιλούν για σοβαρά θέματα και να δημιουργήσουν εντυπώσεις.
Και για το ΣΥΡΙΖΑ το καταλαβαίνω… Είναι οι όψιμοι αριστεροί πρώην ΠΑΣΟΚοι που έγιναν ΣΥΡΙΖικοτεροι των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ. Άκουσα και μια ατάκα σήμερα που απευθύνοταν προς τον κ. Τσογκα ότι ήταν εκει πριν από αυτόν στο μαγαζί…Απίστευτο….
Αλλά στο χώρο της ΝΔ; Εκεί που υποτίθεται ο Κυριάκος φέρνει το νεο;
Ειναι απίστευτο το πόσοι πολλοί λένε ότι έχουν καπαρωμενη τη θέση στο ψηφοδέλτιο και ότι μιλούν απευθείας με το γραφειο του Κυριάκου.
Έτσι τον λένε, με το μικρο, γιατί παίζανε μαζί τις κουμπάρες…
Oλοι λένε οτι είναι το καινούργιο , το άφθαρτο και το καθαρό.
Δηλαδή ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό κ. Δήμας είναι παλιό;
Οι Ταγαράς και Κόλλιας είναι εύκολο γεύμα για αυτούς;
Οι Καρπούζης, Πετρίτσης και Μπάγκα ήταν αναλλωσιμοι, μιας χρήσης και φθαρμενοι που βγήκαν μπροστά σε μια εποχή που η ΝΔ ετοιμαζόταν για συντριβή απο το τρένο Τσίπρα;

Τι σημαίνει καθαρότητα και πολιτική φρεσκάδα; Σημαίνει εντιμότητα στις συναλλαγές μας με το κράτος και τους πολίτες; Σημαίνει καθαρό ποινικό μητρώο;
Ποιος κρατά  το ηθικόμετρο;

Υπεύθυνος είναι ο καθένας για το πώς παρουσιάζει τον εαυτό του. Υπεύθυνοι όμως είναι και οι συναδελφοι μου που προσπαθουν να διαμορφώνουν τη γνώμη των πολιτών βαφτίζοντας τα πουλεν ελπιδοφορους.

Γι αυτό, αυτή η χώρα δεν πάει μπροστά, γιατί αντί να δουλεύουμε για το πώς θα την βελτιώσουμε κοιτάμε να προβάλλουμε ο καθένας τον εαυτό του.
Υπεύθυνοι είναι και οι  θεσμικοί εκπρόσωποι των κομμάτων στο Νομό.
Αυτό που βγαίνει προς τον κόσμο είναι ότι στη Νέα Δημοκρατία αρχίσανε να σφάζονται για τις θέσεις στο ψηφοδέλτιο.
Αν συνεχίσετε έτσι όμως καμιά αλλαγή σκηνικού δεν θα υπάρχει, τίποτε δεν θα αλλάξει σ΄ αυτήν την άμοιρη τη χώρα.
Η Νέα Δημοκρατία έχει τεράστια ευθύνη γιατί προβάλλεται ως λύση.
Όχι ΕΛΠΙΔΑ, αυτή που είναι ακόμα στο δρόμο αλλά η άλλη προταση.
Οι αρμόδιοι των κομμάτων στο Νομό οφείλουν να μαζέψουν τέτοια φαινόμενα που βλάπτουν την περιοχή, δημιουργούν τριβές με ανούσια θέματα αντι να κοιτάμε να λύνουμε προβλήματα.
Οφείλουν να ξεκαθαρίσουν το τοπίο. Οι πρακτικές αυτές γελοιοποιούν και ακυρώνουν όποια προσπάθεια κάνουν οι σοβαροί του κόμματος με πρώτους τους αρχηγούς τους. Έγραψα ενα υστερόγραφο στο ρεπορτάζ για τον αγανακτισμένο με το φράγμα του Ασωπού ότι ο Τσίπρας έχει αποκτήσει πολύ μεγάλη εμπειρία σε πολυ μικρό χρονικό διάστημα και παρουσιάζεται απείρως πιο σοβαρός αποτι ηταν πριν 20 μήνες. Και αυτο το κάνει γνωρίζοντας ότι η κομματική του πελατεία είναι ακόμα άνθρωποι που πιστεύουν σε Σωρρα, δραχμή, σκίσιμο μνημονίων κτλ. Αποκτά ολο και περισσότερο συγκροτημένη σκέψη και πολιτική.
Η ΝΔ που έχει στην ηγεσία της έναν πρόεδρο που ξεκινά με πολυ περισσότερα προσόντα και μια ηγετική ομάδα που δεν είναι Καρανικες ως ποτέ θα αφήνει τους νταραβεριτζηδες να καθορίζουν την ατζέντα. Ο κόσμος έκανε την υπέρβαση ψηφίζοντας Κυριάκο βάζοντας στην πάντα το Μητσοτάκης…

Αν  αυτές οι πρακτικές δεν αλλάξουν άμεσα, τότε λυπάμαι μα δε υπάρχει ελπίδα…..

Leave a Reply