Οι τζιχαντιστές “χτύπησαν” το TV5Monde!

0

monde_473_355

Το μήνυμα Je suis IS IS κατά το Je suis Charlie εμφανίστηκε στη σελίδα του Facebookτου γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου Tv5Monde, που έγινε θύμα κυβερνοεπίθεσης από τζιχαντιστές χάκερ!

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους όχι μόνο έριξαν μαύρο στο κανάλι, μην επιτρέποντας να μεταδίδει το πρόγραμμά του για πολλές ώρες αλλά πήραν και τον έλεγχο των ιστοσελίδων του και των σελίδων του στα social media.

Όλες οι εκπομπές του TV5Monde διακόπηκαν από τις 22:00 το βράδυ μέχρι τη 01:00. Ξαφνικά, έπεσε μαύρο στις οθόνες!

“Δεν είμαστε πλέον σε θέση να εκπέμψουμε από τα κανάλια μας. Οι ιστοσελίδες μας και τα κοινωνικά δίκτυά μας δεν βρίσκονται πλέον υπό τον έλεγχό μας και προβάλλουν όλα τις διεκδικήσεις του Ισλαμικού Κράτους”, ανακοίνωσε ο διευθυντής του TV5Monde Ιβ Μπιγκό.

Στο λογαριασμό του TVMonde στο Facebook οι χάκερ ανέβασαν έγγραφα τα οποία εμφάνισαν ως δελτία ταυτότητας και βιογραφικά συγγενών Γάλλων στρατιωτικών που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

“Στρατιώτες της Γαλλίας, κρατηθείτε μακριά από το Ισλαμικό Κράτος! Έχετε την ευκαιρία να σώσετε τις οικογένειές σας, επωφεληθείτε”, μπορούσε κανείς να διαβάσει σε μήνυμα των πειρατών που αναρτήθηκε στο Facebook μαζί με τα εν λόγω έγγραφα. “Στο όνομα του φιλέσπαγχνου Αλλάχ, το ΚυβερνοΧαλιφάτο συνεχίζει να διεξάγει τον κυβερνοτζιχάντ του εναντίον των εχθρών του Ισλαμικού Κράτους”, προστίθεται στο κείμενο.

Το ΚυβερνοΧαλιφάτο “αναζητεί τις οικογένειες στρατιωτικών που πουλήθηκαν στους Αμερικανούς”, υποστηρίζουν ακόμη οι χάκερ στο Facebook.

Στο μήνυμα ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κατηγορείται ότι διέπραξε “ένα ασυγχώρητο λάθος” διεξάγοντας “έναν πόλεμο που δεν χρησιμεύει σε τίποτε”. “Γι’ αυτό και οι Γάλλοι έλαβαν τα δώρα του Ιανουαρίου στο Charlie Hebdo και το Hyper Casher”, προσθέτουν οι χάκερ αναφερόμενοι στις αιματηρές επιθέσεις στο εβδομαδιαίο σατιρικό περιοδικό και στο εβραϊκό σούπερ-μάρκετ, που στοίχισαν τη ζωή σε 17 ανθρώπους από τις 7 ως τις 9 Ιανουαρίου στο Παρίσι.

Το TV5Monde κατάφερε τα μεσάνυχτα, δυο ώρες μετά την κυβερνοεπίθεση να ανακτήσει τον έλεγχο της σελίδας του στο Facebook αλλά όχι και του site του, που για ώρες παρέμεινε “υπό συντήρηση”.

“Ανακτήσαμε τον έλεγχο στο Facebook και το Twitter”, δήλωσε λίγο πριν από τις 02:00 τα ξημερώματα ο Ιβ Μπιγκό.

Όσο για τις εκπομπές του δικτύου, “αρχίζουμε να μπορούμε να μεταδίδουμε πρόγραμμα σε έναν ορισμένο αριθμό ζωνών”, όμως “η κατάσταση των συστημάτων μας επιδεινώθηκε εξαιρετικά” από την επίθεση αυτή, “η οποία είχε ασύλληπτη ισχύ”, και η επιστροφή στην ομαλότητα “θα απαιτήσει ώρες, ακόμη και ημέρες”, πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Leave a Reply