Οι μαθητές του Γυμνασίου Κύθνου κάνουν κατάληψη για ένα διαφορετικό λόγο

0

EKTAKTH-EIDHSH-TELIKO1-600x246

Τους μαθητές που διαμαρτύρονται για την έλλειψη καθηγητών στηρίζει ολόκληρο το νησί – Από τους 22 καθηγητές που ξεκίνησαν τη χρονιά απέμειναν μόλις 9 – Τι καταγγέλλουν οι γονείς τους

Υπό κατάληψη βρίσκεται από το πρωί της Πέμπτης το Γυμνάσιο Κύθνου – το οποίο έχει και Λυκειακές τάξεις – καθώς οι μαθητές του σχολείου πέρασαν λουκέτο με αίτημα να έχουν… καθηγητές για να κάνουν μαθήματα.

Το σχολείο αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις διδακτικού προσωπικού με αποτέλεσμα οι μαθητές να κινδυνεύουν να χάσουν τη σχολική χρονιά αλλά και τις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Το φετινό σχολικό έτος ξεκίνησε με 22 καθηγητές αλλά οι συνεχείς αποσπάσεις και μεταθέσεις έριξαν τον αριθμό στους 9! Οι γονείς των μαθητών και το σύνολο των 1.200 κατοίκων του νησιού καταγγέλλουν ότι οι μετακινήσεις έγιναν με ρουσφετολογικά και όχι αξιοκρατικά κριτήρια.

Τι καταγγέλλουν οι γονείς των μαθητών

«Είμαστε Έλληνες πολίτες και κάτοικοι ενός μικρού νησιού που απαριθμεί 1.200 κατοίκους. Πιστεύουμε ότι τα παιδιά μας έχουν ίσα δικαιώματα με τα παιδιά που ζουν στις μεγαλουπόλεις και ασφαλώς δεν θέλουμε να είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Ζητάμε να καλυφθούν άμεσα τα κενά των εκπαιδευτικών καθώς έχουν ήδη περάσει 2,5 μήνες από την έναρξη του σχολείου. Ήδη τα παιδιά μας έχουν υποβάλει και δημοσιεύσει ένα κείμενο διαμαρτυρίας διαμαρτυρόμενα για την υποβάθμιση του σχολείου τους.

Διαμαρτυρήθηκαν πριν από μας για την έλλειψη εκπαιδευτικών ζητώντας από κάθε αρμόδιο να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες ούτως ώστε να στελεχωθεί έγκαιρα το σχολείο μας.

Σε συνάντηση που είχαμε με το 15μελές του σχολείου πληροφορηθήκαμε ότι τα μαθήματα ξεκίνησαν με έξι (6) εκπαιδευτικούς και μέχρι σήμερα έχουν τοποθετηθεί τρεις (3) αναπληρωτές. Τα μαθήματα διεξάγονται χωρίς Οικονομολόγο, γεγονός το οποίο καθιστά τα παιδιά της Γ’ Λυκείου εκτός συναγωνισμού με τα υπόλοιπα που θα δώσουν Πανελλαδικές εξετάσεις! Επίσης υπάρχει έλλειψη Φιλολόγου, Γυμναστή και καθηγητών Γαλλικής και Γερμανικής Φιλολογίας. Δεν διδάσκονται τα μαθήματα της Μουσικής, της Αισθητικής Αγωγής, της Οικιακής Οικονομίας και της Τεχνολογίας. Όλα αυτά κάνουν την ανάγκη τοποθέτησης εκπαιδευτικών επιτακτική. Είναι ευνόητο ότι η ανάγκη αυτή καθίσταται επιτακτικότερη , αν αναλογιστούμε ότι τα παιδιά μας, θα πρέπει για να πάρουν μέρος στις Πανελλαδικές εξετάσεις να μετακομίσουν στην Αθήνα εγκαταλείποντας τα σπίτια τους.

Θα θέλαμε να θεωρήσετε την αγωνιστική μας διάθεση δεδομένη λαμβανομένου υπόψη ότι θα δραστηριοποιηθούμε εντονότερα και θα απευθυνθούμε στα ΜΜΕ και στην δικαιοσύνη για το καλό των παιδιών μας, αν δεν υπάρξει άμεση λύση».

Leave a Reply