Οι Ευρωπαίοι βάζουν στο κάδρο και τον ΣΥΡΙΖΑ

0

Οι Ευρωπαίοι φαίνεται πως βάζουν στο κάδρο των μελλοντικών συμφωνιών και τον ΣΥΡΙΖΑ. Το μήνυμα φαίνεται να έχει ληφθεί και από την Κουμουνδούρου που διαβλέποντας πως δεν μπορεί να το αποφύγει, αρχίζει να το παρουσιάζει σαν μια μεταβολή που γίνεται με τους δικούς της όρους. Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο του κ. Παπαδημούλη στο Twitter χθες: «Συνάντηση Τσίπρα-Σαμαρά και συμφωνία πακέτο για ΠτΔ, εκλογές και απομείωση του χρέους». Ο κ. Βενιζέλος απάντησε πως χρειάζεται να βάλει πλάτη και ο κ. Τσίπρας στην διαπραγμάτευση και πληθαίνουν οι ξεκάρφωτες δηλώσεις που δεν αποκλείουν μια συγκυβέρνηση.

Η ουσία είναι πως το μοντέλο που ακολουθούσε η κυβέρνηση: εκταμιεύστε τις δόσεις να πληρώνουμε εκτός των τόκων, πρόωρες συνταξιοδοτήσεις πελατών και αναξιολόγητους πελάτες, γιατί θα έχετε να κάνετε με την «παλαβή» αριστερά, έχει εξαντλήσει τη δυναμική του.

Οι Ευρωπαίοι φαίνεται να προσανατολίζονται στην απαίτηση και της υπογραφής Τσίπρα σε οποιαδήποτε νέα συμφωνία και αυτό είναι το νέο στοιχείο που προστίθεται στις εξελίξεις.

Θα έχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε πως θα το χειριστεί αυτό ο κ. Τσίπρας καθώς από τη στιγμή που θα τεθεί, θα συμπυκνώσει το χρόνο των πολιτικών εξελίξεων και θα εντείνει τη ρευστότητά τους.

Επί της ουσίας σ’ αυτή την περίοδο μετά τη χρεοκοπία του 2010 όταν τίθεται οποιοδήποτε ουσιαστικό δίλημμα, αυτό ανάγεται από μόνο του στο δίλημμα ευρώ ή όχι ευρώ. Από αυτή τη σκοπιά δικαιώνεται ο ΓΑΠ με το σχετικό δημοψήφισμα.

Leave a Reply