Οι δύο πρώτες ανατροπές της κυβέρνησης Τσίπρα

0

«Όχι» στην αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ, αποστάσεις από την διαμάχη ΕΕ-Ρωσίας

Δεν θα πουλήσουμε πλειοψηφικό πακέτο του ΟΛΠ – Διαφοροποιείται ο Αλ.Τσίπρας από την υπόλοιπη Ευρώπη στην περιθωριοποίηση της Μόσχας λόγω της κλιμάκωσης των συγκρούσεων στην Ουκρανία

Τη διάθεσή της να διαφοροποιηθεί από κεντρικές επιλογές προηγούμενων κυβερνήσεων στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων και συγκεκριμένων του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς αλλά και την πρόθεσή της να απομακρυνθεί από την τακτική της «σιωπηράς αποδοχής» στο θέμα της πολιτικής που ακολουθεί η ΕΕ στη διαμάχη Ρωσίας-Ουκρανίας επέδειξε με ηχηρό τρόπο σήμερα η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Λίγο πριν την ορκωμοσία του ως υπουργού αναπληρωτή για θέματα Ναυτιλίας, ο Θοδωρής Δρίτσας τόνισε ότι «η συμφωνία με την Cosco θα αναθεωρηθεί προς όφελος του ελληνικού λαού».

Η νέα ελληνική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα «παγώσει» την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά, διαδικασία που ξεκίνησε από την προηγούμενη κυβέρνηση, δηλωσε ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας στο Reuters.

«Δεν θα πουλήσουμε το πλειοψηφικό πακέτο στο λιμάνι του Πειραιά. Η συμφωνία με την Cosco θα αναθεωρηθεί προς όφελος του ελληνικού λαού» υπογράμμισε ο κ. Δρίτσας στο Reuters.

H Ελλάδα, σύμφωνα με το Reuters, έχει επιλέξει το 2014 την κινεζική Cocso και άλλους τέσσερις υποψηφίους για την πώληση του 67% του ΟΛΠ μετά το σχήμα ιδιωτικοποίησης που συμφωνήθηκε με τους διεθνείς δανειστές.

Απάντηση