Οφέλη της κάνναβης – Το πιο βιώσιμο υλικό του πλανήτη μας

0

Μετά από χρόνια παραπληροφόρησης, οι καταναλωτές ανακαλύπτουν ότι η κάνναβη είναι ένας από τους πιο άφθονους και περιβαλλοντικά βιώσιμους πόρους του πλανήτη μας.
Τα CBD oil προϊόντα τείνουν να είναι ανθεκτικά, καλοφτιαγμένα, βιώσιμα και συνήθως παράγονται και εισάγονται χρησιμοποιώντας πρακτικές δίκαιου εμπορίου. Τον τελευταίο χρόνο, ο αριθμός των καταναλωτών που αναζητούν να προμηθευτούν πιο φυσικές επιλογές έχει αυξηθεί σημαντικά. 

Τα προϊόντα που κατασκευάζονται από κάνναβη (cannabis oil) προσφέρουν την ιδανική εναλλακτική λύση στα υφάσματα που παράγονται χρησιμοποιώντας χημικά και μεθόδους που είναι επιβλαβείς για το περιβάλλον. Η κάνναβη είναι μια φυσική ίνα και ένας από τους ασφαλέστερους φυσικούς πόρους για συντήρηση. Οι μακρές κλωστές των ινών που βρίσκονται στο μίσχο του φυτού είναι ιδανικές για χρήση σε υφάσματα. Οι ίνες περιστρέφονται και πλέκονται σε άχρωμο υλικό παρόμοιο με το λινό και μπορούν να αναμειχθούν με άλλα υφάσματα όπως βαμβάκι ή μετάξι για να δημιουργήσουν μια ποικιλία υφών.
Το φυτό ευδοκιμεί στις περισσότερες περιοχές και δεν απαιτεί υψηλό επίπεδο συντήρησης ή νερό για να αναπτυχθεί επιτυχώς. Επιπλέον, η κάνναβη δεν καταστρέφει τους φυσικούς πόρους στο έδαφος. Πολύ λίγα σπαταλούνται κατά την παραγωγή υλικών κάνναβης. Οι σπόροι κάνναβης χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ελαίου και συμπληρωμάτων διατροφής, ενώ οι μίσχοι χρησιμοποιούνται για φυτικές ίνες. Η κάνναβη παράγει επίσης σχεδόν τέσσερις φορές περισσότερες ίνες ανά στρέμμα από τα πεύκα.

Άλλα κομμάτια πληροφοριών που ίσως δεν γνωρίζετε για την κάνναβη:
Η κάνναβη είναι η πιο ανθεκτική από τις φυσικές ίνες. Οι ίνες που βρίσκονται στα υλικά κάνναβης είναι ανθεκτικές κυρίως στη μούχλα, καθιστώντας το ύφασμα κάνναβης ιδανικό για εξωτερική χρήση. Απορροφούν καλά τις χρωστικές και είναι λιγότερο επιρρεπείς στο ξεθώριασμα από άλλα κοινά χρησιμοποιούμενα υλικά. Οι μακριές, φυσικές, μαλακές ίνες τους, δίνουν στο ύφασμα καλύτερη μόνωση – που σημαίνει ότι θα σας κρατήσει ζεστό κατά τους χειμερινούς μήνες.
Το χαρτί κάνναβης είναι πιο εύκολο να κατασκευαστεί από το χαρτί που προέρχεται από τα δέντρα. Το χαρτί κάνναβης κοστίζει λιγότερο για παραγωγή και διαρκεί πολύ περισσότερο. Εάν επιλέγαμε τα φυτά κάνναβης, θα υπήρχε μεγάλη μείωση των καταστρεπτικών αερίων του θερμοκηπίου και θα διατηρούσαμε πολλούς από τους φυσικούς πόρους και τους οικοτόπους της Γης. Το χαρτί κάνναβης παρέχει την ικανότητα ανακύκλωσης έως και επτά περιστροφών, ενώ τα χαρτιά που προέρχονται από πεύκο παρέχουν την ικανότητα ανακύκλωσης μόνο για τρείς. Η κάνναβη είναι ένα φυσικό υλικό που παράγεται χωρίς επιβλαβείς χημικές ουσίες ή φυτοφάρμακα. Ως εκ τούτου, είναι ιδανικό για άτομα με αλλεργίες και που είναι ευαίσθητα στις χημικές ουσίες. 

Leave a Reply