Ο Σκουρλέτης προανήγγειλε 4ο μνημόνιο στην Ελλάδα

0

Σε μία δήλωση που θα συζητηθεί προχώρησε χτες ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας σε εκδήλωση στην Ηλιούπολη, αφού εμμέσως πλην σαφώς προέβλεψε πως οδηγούμαστε σε τέταρτο μνημόνιο.

«Η πολιτική των μνημονίων είχε τα χαρακτηριστικά να γίνει η χώρα μας το πειραματόζωο για να εφαρμοστούν τα μέτρα αυτά. Είμαστε στον 7ο χρόνο σε μνημόνιο και ακούγεται από διάφορες μεριές ότι ενδεχομένως θα χρειαστούμε νέο μνημόνιο. Βρισκόμαστε σε αυτή τη στιγμή, το γνωρίζαμε» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σκουρλέτης σε άλλο σημείο της ομιλίας του και αναφερόμενος στην πορεία της διαπραγμάτευσης είπε απευθυνόμενος στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι «η σημερινή μας συγκέντρωση γίνεται σε μία αρκετά δύσκολη στιγμή» και πρόσθεσε ότι από τον Ιανουάριο του 2015 «η μη κανονικότητα έχει γίνει κανονικότητα για μας, έχει γίνει συνήθεια να λειτουργούμε σε οριακές καταστάσεις».

Ο κ. Σκουρλέτης αναφερόμενος στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση είπε ότι επέλεξε τη λύση με το μικρότερο κόστος για την κοινωνία να μην πάμε σε βίαιη φτωχοποίησ». «Είναι όμως λάθος να συμβιβαστούμε με την ταυτότητα των μνημονίων , θα ψάχνουμε τη χαραμάδα που θα μας δίνει τη δυνατότητα να πάρουμε μέτρα ανακούφισης»… σημείωσε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

Σε ότι αφορά την πορεία των διαπραγματεύσεων για το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης είπε ότι «θα μπορούσε να κλείσει τον Δεκέμβριο αλλά  οι δυνάμεις που βρίσκονται απέναντι μας δείχνουν να μη σέβονται την υπογραφή τους . Η υπόθεση δεν τελειώνει με την ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης, οι ακραίες φωνές θέλουν να κάνουν την συμφωνία του 2015 φυσαρμόνικα», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο κ. Σκουρλέτης χαρακτήρισε εγκληματική τη στάση της Ν.Δ., λέγοντας ότι ζητεί από την κυβέρνηση να αποδεχθεί «με ψηλά τα χέρια όσα μας ζητούν οι ακραίοι δανειστές». «Φωνάζοντας για εκλογές η Ν.Δ. προσπαθεί να κρύψει την ταύτιση της με το ΔΝΤ και τον Σόιμπλε», συμπλήρωσε.

Απάντηση