Ο Νίκας ανακοινωνει όλες τις επιχορηγήσεις σε συλλόγους και σωματεία και προχωρά σε συμβάσεις με νέους δικηγορους

0

Μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης στη συνέντευξη τύπου επεσήμανε πως «Θα ανακοινώσει και θα αναρτήσει στο διαδίκτυο όλες τις επιχορηγήσεις που δόθηκαν σε σωματεία και συλλόγους προεκλογικά και για πελατειακούς σκοπούς ενώ σε λίγες μέρες θα δοθούν και τα φυσικά πρόσωπα.

Για το θέμα των δικηγόρων ο κ. Νίκας είπε ότι η περιφέρεια χρειάζεται ισχυρή νομική υπηρεσία και νομική υποστήριξη καθώς υπάρχουν υποθέσεις που είναι τελεσίδικες. Για το σκοπό αυτό σε κάθε περιφερειακή ενότητα θα υπάρχουν δύο δικηγόροι προκειμένου να μπορούν να παρέχουν νομική υποστήριξη και να εκπροσωπείται η περιφέρεια νομικά.

Επιπλέον, τόνισε ότι ανέστειλε τις αποφάσεις για τους δικηγόρους που θα εκπροσωπούσαν τον κ. Τατούλη σε προσωπικές υποθέσεις και όχι σε υποθέσεις της περιφέρειας. Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη δεν είναι δυνατόν τις προσωπικές διενέξεις να τις υπερασπίζονται οι δικηγόροι της Περιφέρειας και να σπαταλώνται χρήματα έτσι.

Τέλος, ο κ. Νίκας αναφέρθηκε και στην Οικονομική Επιτροπή λέγοντας ότι έχει καθυστερήσει καθώς δεν έχει ακόμα εκδοθεί το ΦΕΚ, το οποίο επικυρώνει τα μέλη της γι’αυτό και θέματα του Περιφερειακού συμβουλίου της Τετάρτης είναι λίγα.

Πηγη

Απάντηση