Ο κύβος ερρίφθη. Το Ποτάμι δεν κατεβαίνει στις εκλογές

0

Η παραίτηση του Σταύρου Θεοδωράκη από τη θέση του επικεφαλής του Ποταμιού ήταν η προτελευταία πράξη στο δράμα. Η τελευταία, ήταν η δήλωση του αντιπροέδρου του κόμματος, Γιώργου Μαυρωτά στην ΕΡΤ, πως το Ποτάμι δεν πρόκειται να κατέβει στις ερχόμενες εθνικές εκλογές.

Το αρνητικό – αν και αναμενόμενο – αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ήταν ο βασικός λόγος που οδήγησε τον Σταύρο Θεοδωράκη σε αυτή την απόφαση, την οποία ανακοίνωσε στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματός του. Ο κ. Θεοδωράκης εισηγήθηκε τη μη κάθοδο του Ποταμιού στις προσεχείς εθνικές εκλογές, τονίζοντας ωστόσο πως την τελική απόφαση για αυτό το θέμα θα τη λάβει αφού συζητήσει με στελέχη του κόμματος από όλη την Ελλάδα. Σήμερα στις 10 το πρωί, αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα η πρόταση που θα κάνει ο κ. Θεοδωράκης στη Μεγάλη Συνάντηση των Αντιπροσώπων (ΜεΣΥΑ) που αναμένεται να εγκρίνει την τελική απόφαση.

Το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη κατέγραψε ποσοστό 1.5% τις ευρωεκλογές και το κλίμα στην οδό Σεβαστουπόλεως ήταν ιδιαίτερα βαρύ αμέσως μετά την ανακοίνωση των exit polls, κι ενώ προηγουμένως ο κ. Θεοδωράκης είχε θέσει ως στόχο μια εκλογική επίδοση στο 5%. Την Κυριακή ο κ. Θεοδωράκης έγραψε στο twitter το εξής: «Το Ποτάμι έχασε στις ευρωεκλογές. Το αποτέλεσμα είναι σαφές και δεν χωράνε εξωραϊσμοί. Προφανώς έγιναν λάθη, τα οποία βαραίνουν κυρίως την ηγεσία και πρωτίστως εμένα. Είναι απαραίτητο να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να αναστοχαστούμε με νηφαλιότητα».

Το κόμμα είχε υποστεί πολιτική αφαίμαξη μετά τον Ιανουάριο και την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών, που προκάλεσε την αποχώρηση των κκ. Ψαριανού και Αμυρά από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Προηγουμένως είχαν αποχωρήσει οι κκ. Θεοχάρης, Μάρκου, Ιλχάν, Δανέλλης και Μπαργιώτας, με αποτέλεσμα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος πέσει από το όριο των πέντε βουλευτών και να διαλυθεί.

Ο κ. Θεοδωράκης έχει ξεκαθαρίσει πως ο ίδιος δεν προτίθεται να θέσει υποψηφιότητα με κανένα άλλο κόμμα.

Leave a Reply