Ντανιέλλα Πρελορέντζου: Οι τελευταίες δραματικές στιγμές της -Συμβασιούχος που έγινε αορίστου!

0

– Θρήνος στη γειτονιά του Ζωγράφου για τον άδικο χαμό της Ντανιέλλας Πρελορέντζου
– Καρέ – καρέ το τι συνέβη το “μοιραίο” βράδυ – Συγκλονισμένοι οι συνάδελφοι της
– Οι δραματικές στιγμές λίγο μετά την κατάρρευσης της και οι προσπάθειες για να σωθεί
– Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν από την επιστροφή στην δουλειά μέσα σε λίγες ώρες σε δύσκολες συνθήκες μιας και κύμα καύσωνα “σάρωνε” όλη τη χώρα
– Δείτε τι είπαν ένας συνάδελφος – αυτόπτης μάρτυρας και ο γιος της 

Ο Επόπτης καθαριότητας του δήμου Ζωγράφου και μέλος της ΠΟΕ – ΟΤΑ, Νίκος Ανδριόπουλος, ο οποίος ήταν παρών όταν η άτυχη γυναίκα έχασε τις αισθήσεις της μίλησε για το περιστατικό αλλά και για τον σοκαριστικό χαμό της άτυχης μητέρας τεσσάρων παιδιών.

“Ήταν η ώρα που ετοιμαζόμασταν να βγούμε για την αποκομιδή μετά την απεργία που έγινε. Σαν υπηρεσία την είχαν βάλει πίσω από ένα απορριμματοφόρο και δεν πρόλαβε να πάει, ανέβηκε στο μηχανάκι να πάει, δεν αισθάνθηκε καλά – καταρχάς δεν πήγε πίσω από το απορριμματοφόρο, να είμαστε και αντικειμενικοί. Δεν ένιωσε καλά, ήλθε εκεί στο μικρό σαλονάκι που έχουμε, ένιωσε δύσπνοια, άλλαξε το χρώμα της, φώναξε μία φίλη – συνάδελφο, της έκανε τεχνητή αναπνοή, τα πάντα, ήλθε το ΕΚΑΒ μετά και η γυναίκα “έφυγε”

Ο ίδιος εξήγησε και το πως δούλεψε η γυναίκα το μοιραίο βράδυ που έμελλε να είναι το τελευταίο για εκείνη. Όπως είπε, είχε δουλέψει το μεσημέρι της Πέμπτης, μέσα στον ήλιο, στην λαϊκή αγορά και μετά δούλεψε από τις 06:30 μέχρι τις 09:00 της Παρασκευής στον τομέα του οδοκαθαρισμού. Στην συνέχεια, επειδή έληξε η απεργία και τα σκουπίδια ήταν πολλά όλοι οι υπάλληλοι της καθαριότητας μαζεύτηκαν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής για να ξεκινήσουν την αποκομιδή. Ωστόσο, η αδικοχαμένη Ντανιέλλα έπαθε ανακοπή καρδιάς και “χάθηκε” τόσο ανεπάντεχα. 

Συγκλονίζει ο γιος της

Συγκλονίζουν τα όσα αναφέρει για τις τελευταίες στιγμές της μητέρας του ο γιος της 62χρονης υπαλλήλου καθαριότητας που πέθανε τα ξημερώματα του Σαββάτου στο αμαξοστάσιο του Δήμου Ζωγράφου. Όπως αναφέρει μιλώντας στο newsit.gr, θα πήγαινε με τον ίδιον στο αεροδρόμιο, όμως ένα τηλεφώνημα την κάλεσε για δουλειά με την υπόσχεση να εργαστεί λιγότερες ώρες. Αυτό διότι η βάρδια αυτή θα ήταν η δεύτερη σε διάστημα μικρότερο των 24ωρών.

Ο γιος της άτυχης 62χρονης αναφέρει επίσης πως την συμβούλεψε να μην πάει για δουλειά ξανά, καθώς την έβλεπε ότι ήταν εξαντλημένη. Τελικά η Nτανιέλλα Πρελορέντζου πήγε να εργαστεί, με την καρδιά της τελικά να την «προδίδει».

Ακούστε εδώ τι είπε ο γιος της άτυχης γυναίκας

Σε ανακοίνωσή της το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής καταγγέλει τους εξουθενωτικούς ρυθμούς δουλειάς, αλλά και το ότι η άτυχη Ντανιέλλα κλήθηκε δεύτερη φορά για βάρδια χωρίς να έχει παρέλθει 24 ώρες από την τελευταία.

Παράλληλα επιρρίπτει ευθύνες στον Δήμο Ζωγράφου για τον θάνατο της εργαζόμενης, και αναφέρει πως οι συνθήκες αυτές είναι ενδεικτικές των ερσασιακών συνθηκών που ετοιμάζουν οι κυβερνήσεις «αγκαλιά» με το μεγάλο κεφάλαιο.

Συμβασιούχος που έγινε αορίστου

Η Nτανιέλλα Πρελορέντζου πρωτοέπιασε δουλειά στον τομέα καθαριότητας του δήμου Ζωγράφου ως συμβασιούχος αλλά είχε γίνει αορίστου χρόνου μετά από δικαστική απόφαση. Όσοι τη γνώριζαν, μιλούν με τα καλύτερα λόγια για την άτυχη γυναίκα, για έναν άνθρωπο με ψυχή μικρού παιδιού, χαμογελαστό, ευγενικό και γλυκομίλητο.

Συντετριμμένη η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του δήμου Ζωγράφου, Σταματία Τσουμέα, εξέφρασε την λύπη της για το θάνατο “της αγαπημένης μας συναδέλφου, μόλις 62 ετών, που ήταν πάντα με το χαμόγελο στα χείλη και ποτέ δεν αρνιόταν οτιδήποτε της ζητούνταν από την υπηρεσία”,  Τόσο ο Σύλλογος, όπως τόνισε η κα Τσουμέα, όσο και ο δήμος Ζωγράφου θα κάνουν τα πάντα για να βοηθήσουν την οικογένεια της άτυχης γυναίκας.

Η Σταματία Τσουμέα στάθηκε και στις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες υπό τις οποίες δουλεύουν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, ειδικά εν μέσω καύσωνα και μετά την πολυήμερη απεργία της ΠΟΕ – ΟΤΑ: “Εμείς αφήσαμε τα σκουπίδια στους δρόμους για το δίκαιο του αγώνα των συναδέλφων μας, εμείς τώρα τα μαζεύουμε μέσα σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες”.

πηγη

Leave a Reply