Μια λαγάνα βαρέων βαρών «έκλεψε την παράσταση» στα Χανιά – Χρειάστηκαν 2 φούρνοι για να την ψήσουν!

0

Μια λαγάνα-γίγας μήκους 4 μέτρα και 30 εκατοστά έφτιαξε ο αρτοποιός Χάρης Δημητρουλάκης στη Νέα Χώρα Κρήτης. Γι ακόμα μία χρονιά, ο κ. Δημητρουλάκης και οι συνεργάτες του έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό φτιάχνοντας μια τεράστια λαγάνα!

O αρτοποιός-δημιουργός της Λαγάνας κ. Χάρης Δημητρουλάκης μίλησε στα «Χανιώτικα Νέα” για την πρωτοτυπία του. “Όπως κάθε χρόνο κάναμε τη λαγάνα μας, την μεγάλη, αυτή τη φορά την μεγαλώσαμε επί 2. Το είχαμε υποσχεθεί από πέρυσι ότι θα κάνουμε μια προσπάθεια να την κάνουμε μεγαλύτερη για το καλό της ημέρας. Το μήκος είναι 4 μέτρα και 30 εκατοστά και το πλάτος της 1 μέτρο και 35 εκατοστά. Για να ψηθεί χρειάσθηκαν δύο φούρνοι».

Για τη λαγάνα χρειάσθηκαν 38 κιλά αλεύρι, 24 κιλά νερό και 3 κιλά σουσάμι. «Στα 18 χρόνια που είμαστε στη Νέα Χώρα πάντα φτιάχνουμε μια μεγάλη λαγάνα. Του χρόνου θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια ακόμα μεγαλύτερη» ανάφερε ο κ. Δημητρουλάκης.

Οι πελάτες του φούρνου περίμεναν την λαγάνα-γίγας, όχι, όμως, ότι φέτος θα έφτανε σχεδόν τα 4.5 μέτρα. «Είναι εντυπωσιακή πραγματικά και το καλό είναι ότι θα καταναλωθεί» είπε ο κ. Νίκος, ενώ ο κ.Βασίλης τόνισε πως «είναι ένα έθιμο πολύ ωραίο πραγματικά. Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά που την έφτιαξαν».

Πηγή: cretalive.gr

Απάντηση