Μία ανάλυση απάντηση στη φραση “ΟΙΑ ΗΩ Ω ΥΙΕ ΑΕΙ ΕΙ”

0

Η φράση υποτίθεται ότι σημαίνει «Όπως η αυγή, γιε μου να είσαι πάντα» και υποτίθεται ότι αποδεικνύει την «ανωτερότητα της ελληνικής γλώσσας». Τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει. Είναι μια κατασκευασμένη φράση, δηλαδή δεν υπάρχει καταγεγραμμένη σε κανένα αρχαίο κείμενο.

Όποιος έχει στοιχειώδη γνώση Αρχαίων Ελληνικών γνωρίζει ότι αφ’ ενός η συγκεκριμένη φράση δεν απαντάται πουθενά στην Αρχαία Ελληνική Γραμματεία και αφ’ ετέρου είναι εφεύρημα κάποιου που την κυκλοφόρησε μέσω FB και δεν θα έβγαζε κανένα νόημα.

Η Ελληνική γλώσσα απεχθάνεται τη χασμωδία, την εκφορά δηλαδή συνεχών φωνηέντων και κάνει το παν για να την απαλείψει.

Για το λόγο αυτό υπάρχουν τα γλωσσικά φαινόμενα της έκθλιψης, της κράσης και της συγκοπής τόσο στην Αρχαία, όσο και στη Νέα Ελληνική.

Επιπλέον ο αγράμματος που δημιούργησε αυτό το έκτρωμα, δεν γνώριζε ότι η Ιώ ήταν ερωμένη του Δία, κόρη του Ινάχου την οποία καταδίωξε απηνώς η Ήρα, ενώ η αυγή είναι η Τιτανίδα Ηώς, κόρη του Υπερίωνα και αδελφή του Ήλιου.

Επίσης γραμματικά και συντακτικά είναι λάθος, καθώς η αναφορική αντωνυμία “οία” ενώ είναι γένους θηλυκού αντιστοιχίζεται σε αρσενικό δηλαδή στο “υιέ”. Επί πλέον το “ει” είναι β’ ενικό πρόσωπο Ενεστώτα Οριστικής του ρήματος “ειμί” ενώ θα έπρεπε να είναι σε Υποτακτική ή καλύτερα σε Ευκτική. Δηλαδή “είης”

. Άρα η φράση θα ήταν “Οίος Ηώς, Υιέ Αεί (Αίεν) Είης”. Από κει και πέρα έχουμε και αρνητές της Γραμματικής και του Συντακτικού. Συμβαίνουν…
Αν την ψάξετε δεν θα την βρείτε πουθενά πριν το 2013, που την χρησιμοποίησε και ο τότε υπαρχηγός του Σώρρα, Εμμανουήλ Λαμπράκης, για πρόλογο σε μια ομιλία του. Δείτε το παρακάτω αποκαλυπτικό βίντεο.

Η απάντηση είναι ένωση πηγών από ellinika hoaxes και Κωνσταντίνου Τσαπάρα

Απάντηση