Με σημαντικούς ομιλητές αύριο στις 19.30 στο Επιμελητήριο η παρουσίαση του βιβλίου του Β.Μπαλάφα

0

prosklisibalafasprkorinthosΜε σημαντικούς καλεσμένους ομιλητές παρουσιάζεται αύριο το απόγευμα στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Κορινθίας, το βιβλίο του Βασίλη Μπαλάφα με τίτλο :

«Ο αγωγός Burgas-Αλεξανδρούπολη στη Διεθνή Πολιτική: Μια συστηματική, πολυεπίπεδη ανάλυση της Ελληνικής Πολιτικής της περιόδου 2006-2009».

Την παρουσίαση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος και συνιδρυτής του new-deal.gr, Πάνος Μαυρίδης, ενώ για το βιβλίο θα μιλήσουν επίσης οι Ευάγγελος Αντώναρος, Αλέξανδρος Μαλλιάς και Ευστάθιος Φακιολάς.

Ο Ευάγγελος Αντώναρος είναι δημοσιογράφος, πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος στην Κυβέρνηση Καραμανλή και τέως βουλευτής. Έχει τιμηθεί με διάφορα βραβεία μεταξύ των οποίων αυτό του Ιδρύματος Μπότση. Το 1994 εξελέγη πρόεδρος της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου Ελλάδος, θέση στην οποία παρέμεινε για αρκετά χρόνια. Αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή Αθηνών και φοίτησε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος από τα 18 του χρόνια, αρχικά σε διάφορα ελληνικά έντυπα. Από το 1974 εργάστηκε ως ανταποκριτής του AXEL SPRINGER VERLAG AG, του μεγαλύτερου ειδησεογραφικού οργανισμού της Ευρώπης, με έδρα πρώτα την Αθήνα καλύπτοντας τα Βαλκάνια, αργότερα τη Ρώμη και από το 1992 πάλι την Αθήνα ως ανταποκριτής για το χώρο της Μέσης Ανατολής. Κατά την περίοδο 2006 – 2009 βρισκόταν στον πυρήνα των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα.

Ο Αλέξανδρος Μαλλιάς διετέλεσε πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτων από τον Σεπτέμβριο του 2005 έως τον Ιούνιο του 2009. Από το 2000 μέχρι το 2005 ήταν διευθυντής των Βαλκανικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών. Πριν το 2000 υπηρέτησε σε πλήθος κομβικών διπλωματικών θέσεων. Συνταξιοδοτήθηκε το 2010 και τον Απρίλιο του 2013 εξέδωσε το βιβλίο του με τίτλο «Η άλλη κρίση : Η μαρτυρία ενός πρέσβη», από τις Εκδόσεις Ινφογνώμων που περίπου τέτοια εποχή το 2013 παρουσιαζόταν στον ίδιο χώρο στην Κόρινθο. Άνθρωπος με τρομερή εμπειρία επί όσων πραγματεύεται το βιβλίο, έζησε όλα τα γεγονότα της εποχής ευρισκόμενος στην κοιτίδα των διπλωματικών διεργασιών.

Ο Ευστάθιος Φακιολάς είναι Λέκτορας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων της Κορίνθου στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Κατέχει Διδακτορικό από το Department of War Studies, King’s College London έχοντας, προηγουμένως, αποκτήσει MA (Merit) στις Διεθνείς Σχέσεις και Στρατηγικές Σπουδές από το Lancaster University και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης με Άριστα (9,83) στη Διεθνή Πολιτική και Ασφάλεια και Πτυχίο με Άριστα (9,32) στις Διεθνείς Σπουδές από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έχει πλούσια συγγραφική και επιστημονική δράση.

afisabalafasbookprkorinthos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply