Μαξίμου: Μαραθώνια σύσκεψη για τα ταμειακά διαθέσιμα

0

ImageHandler (3)

Συμμετείχαν όλα τα μέλη του οικονομικού επιτελείου – Εξετάστηκαν λύσεις για να πληρωθούν οι υποχρεώσεις του Μαρτίου, προς τους δανειστές – Στο τραπέζι και η στρατηγική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση στο Eurogroup τη Δευτέρα

Πάνω από τέσσερις ώρες διήρκεσε η σύσκεψη που είχε την Τετάρτη το Κυβερνητικό Συμβούλιο για την οικονομική πολιτική, το οποίο συνεδρίασε υπό τον Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στο τραπέζι της μαραθώνιας συνεδρίασης, που ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά πριν από τις 22:30, βρέθηκε η κρίση ρευστότητας και εξετάστηκαν λύσεις για να πληρωθούν οι υποχρεώσεις του Μαρτίου, προς τους δανειστές.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε, επίσης, το Eurogroup της Δευτέρας, όπου o υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, θα παρουσιάσει στους Ευρωπαίους εταίρους συγκεκριμένες και κοστολογημένες μεταρρυθμίσεις, όπως είχε δηλώσει τη Δευτέρα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Επίσης, συζητήθηκαν τα ταξίδια των υπουργών στο Εξωτερικό.

Στη σύσκεψη συμμετείχε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.

To tweet του πρωθυπουργού για τη συνεδρίαση

Χωρίς ουσιαστική πρόοδο το Euroworking Group

Πάντως, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα για τη χώρα μας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ελληνικό ζήτημα ήταν τρίτο στη σειρά και η συζήτηση που αφορούσε στη χώρα μας αναλώθηκε στο «παζάρι» για την κοστολόγηση των 6 μέτρων που θα παρουσιάσει την Δευτέρα ο Γιάνης Βαρουφάκης στο Eurogroup.

Αρμόδιες πηγές δεν απέκλειαν πάντως να χρειαστεί να υπάρξει και άλλο EWG για τη χώρα μας πριν την Δευτέρα.

Σημειώνεται πως στη σημερινή τηλεδιάσκεψη την Ελλάδα εκπροσώπησε ο πρόεδρος του ΣΟΕ καθ. Γιώργος Χουλιαράκης και ο νέος Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής καθ. Νίκος Θεοχαράκης.

Leave a Reply