Λαζαρίδης, Σταμάτης, Βορίδης προσπαθούν να μαζέψουν τους «180»

0

Λαζαρίδης, Σταμάτης, Βορίδης προσπαθούν να μαζέψουν τους «180»

Επιχείρηση… για ψήφο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο Δημήτρης Σταμάτης και ο Μάκης Βορίδης έχουν επιδοθεί σε ένα κυνήγι βουλευτών ψηφοφόρων, προκειμένου η παρούσα κυβέρνηση να εκλέξει Πρόεδρο και να μη στηθούν πρόωρα κάλπες στη χώρα. Η εντολή του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά ήταν ρητή. Το Μέγαρο Μαξίμου θεωρεί ότι θα κερδίσει τη “μάχη”, διότι ο υποψήφιος, Σταύρος Δήμας είναι ένα πρόσωπο που εμπνέει σεβασμό . Οι Λαζαρίδης, Σταμάτης και Βορίδης πρέπει να πείσουν τους βουλευτές ότι η θετική ψήφος ισούται με σταθερότητα και την έξοδο από την κρίση.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι τόσο ο κ. Σαμαράς, όσο και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος δεν περιμένουν να βγει Πρόεδρος από την πρώτη ψηφοφορία. Μάλιστα, τονίζουν ότι από την πρώτη ψηφοφορία στις 17 Δεκεμβρίου δεν θα έχουν την πραγματική εικόνα. Η δεύτερη θα είναι ενδεικτική, αναφέρουν. Βέβαια, εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι την επόμενη ημέρα θα συνεδριάσει το Eurogroup, ενώ οι αγορές αναμένεται να ασκήσουν περαιτέρω πίεση.

Το Μέγαρο Μαξίμου ποντάρει σε κάποιους συγκεκριμένους βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Δημοκρατικής Αριστεράς. Από τους ΑΝΕΛ, εκτιμούν ότι θα ψηφίσουν ο Παύλος Χαϊκάλης,  τον οποίο τον δένει στενή φιλία με τον κ. Σαμαρά, αλλά και την Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.

Από τη ΔΗΜΑΡ, εκτιμούν ότι δεν θα ακολουθήσουν όλοι οι βουλευτές των Φώτη Κουβέλη στον ΣΥΡΙΖΑ. Περιμένουν ψήφο από τον Νίκο Τσούκαλη, την Νίκη Φούντα και τον Θωμά Ψύρα.

Leave a Reply