Λιτό και περιεκτικό Σύνταγμα προτείνει ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης

0

Σε ένα πιο λιτό και περιεκτικό Σύνταγμα και όχι σε ένα Σύνταγμα στο οποίο ο νομοθέτης “κρύβει” συνέχεια διατάξεις όπως αυτή για το βασικό μέτοχο, οι οποίες θα μπορούσαν να έλθουν με ένα εφαρμοστικό νόμο, δήλωσε ότι πιστεύει το ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βαρβιτσιώτης κατά τη χθεσινή παρουσίαση του βιβλίου του “Συνταγματικοί Στοχασμοί”.

Ο πρώην υπουργός χτύπησε το καμπανάκι για τον κίνδυνο να χαθεί η ευκαιρία της συνταγματικής αναθεώρησης σε περίπτωση που δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επισημαίνοντας ότι δυστυχώς κάτω από τις σημερινές συνθήκες δεν είναι τόσο εύκολο να επιτευχθεί η αναγκαία συναίνεση.

Αντίστοιχες αγωνίες εξέφρασαν ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος και ο καθηγητής Στάθης Τσακυράκης, που μίλησαν για το βιβλίο.

Ο κ.Βαρβιτσιώτης τάχθηκε επίσης υπέρ της ανάγκης δημιουργίας συνταγματικού δικαστηρίου, γερουσίας και αλλαγών στο νόμο περί ευθύνης υπουργών και στο ασυμβίβαστο, όλα -πλην της γερουσίας- προτάσεις και της Ν.Δ για τη συνταγματική αναθεώρηση, η οποία θα ξεκινήσει στην ολομέλεια της Βουλής τη Δευτέρα.

Στην παρουσίαση του βιβλίου του κ.Βαρβιτσιώτη το παρών έδωσαν ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, οι υπουργοί Κυριάκος Μητσοτάκης, Νίκος Δένδιας, Μάκης Βορίδης και Μίλτος Βαρβιτσιώτης, ο Απόστολος Κακλαμάνης από το ΠΑΣΟΚ και ο Δημήτρης Χατζησωκράτης από τη ΔΗΜΑΡ, καθώς και πολλοι βουλευτές από τη Ν.Δ, ο ανεξάρτητος Γιώργος Νταβρης και ο συνεργαζόμενος με τους ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος.

http://news247.gr/eidiseis/politiki/lito_kai_periektiko_suntagma_proteinei_o_giannhs_varvitsiwths.3188696.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter&utm_campaign=news247gr

Leave a Reply