Καμπάνια υπέρ του «όχι» στα υπουργεία του… ΣΥΡΙΖΑ

0

ImageHandler (42)

Δεν έχουν προηγούμενο αυτά που γίνονται – Χωρίς φάρμακα τα νοσοκομεία, αλλά το υπ. Υγείας του… Κουρουμπλή κάνει εκστρατεία υπέρ του «όχι» με κείμενα που διακινούνται

Καμπάνια υπέρ του ΟΧΙ φαίνεται πως έχουν ξεκινήσει στα υπουργεία του ΣΥΡΙΖΑ. Το μεσημέρι της Τετάρτης από τα παράθυρα του υπουργείου Οικονομικών κρέμασαν πανό υπέρ του όχι.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, μέσω Twitter, ξεκαθάρισε ότι το πανό δεν μπήκε με δική του έγκριση, «δείχνοντας» προς την πλευρά του υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη, καθώς τα δύο υπουργεία (Οικονομίας και Οικονομικών) συστεγάζονται. «Δεν ζήτησαν την άδεια του υπουργείου» έγραψε χαρακτηριστικά.

Το πανό, λίγο πριν τις 17:30, κατέβηκε από τα παράθυρα του κτιρίου.

Στελέχη ξεπερνούν το θεσμικό τους ρόλο

Απίστευτες ειναι οι προκλησεις γενικών γραμματέων και πολιτικών στελεχών της κυβέρνησης που ξεπερνώντας το θεσμικό του ρόλο με email και non papers επιχειρούν να κάνουν καμπάνια υπέρ του ΟΧΙ.

Με έγγραφο του ο γενικός γραμματέας Υγείας το οποίο έφυγε σε σειρά άλλων γενικών γραμματέων της κυβέρνησης, υπουργών, στελεχών του Μαξίμου και διοικητικών στελεχών του Δημοσίου, καλεί ανοικτά σε «ΟΧΙ». με κείμενο που τιτλοφορείται “γιατί λέμε ΟΧΙ στο τελεσίγραφο των θεσμών”.

Ζωντανές συνδέσεις καναλιών του εξωτερικού με φόντο… το πανό του ΟΧΙ

Ουσιαστικά το κειμενο που παρουσιάζουμε δίνει “γραμμή” κι επιχειρήματα καθώς αναφέρει με τρόπο ξεκάθαρο το τι πρέπει να απαντάνε οι φιλοσυριζαίοι δημόσιοι υπάλληλοι σε όσους μιλάνε για το ΝΑΙ ή φοβούνται. Αιχμή της προσπάθειας αυτής είναι η παράθεση των αρνητικών μέτρων ένα προς ένα και το πώς θα πλήξουν κοινωνικές ομάδες.

Ηδη αυτές οι ενέργειες προκαλούν αντιδράσεις εντός υπουργείων και δημοσίων φορέων καθώς όργανα του Κράτους μετατρέπονται σε εργαλεία προπαγάνδας σε μια ευαίσθητη στιγμή.

Μάλστα ΑΔΕΔΥ, υπουργός Υγειας και ο εν λόγω γενικός γραμματέας καλεσαν τους εργαζόμενους στην αίθυσα εκδηλώσεων του υπουργείου με αντικείμενο ομιλίας “γιατί λέμε ΟΧΙ” χωρις να δοθεί αντίλογος στο ΝΑΙ.

Λοβέρδος: «Μόνο η Χούντα έκανε δημοψήφισμα με κατευθυνόμενο ερώτημα και υποχρεωτική απάντηση»

«Ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, υπηρεσιακός δηλαδή, με email που έφυγε από το γραφείο του και κατευθύνθηκε στις υπηρεσίες, αλλά και στην υψηλότερη από αυτόν πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, τον κ. Κουρουμπλή, τον κ. Ξανθό , ενσωμάτωσε στο email του, το διαβιβαστικό του, ένα non paper που διακινεί ο ΣΥΡΙΖΑ , για το ότι πρέπει να πούμε ‘’όχι΄΄ στο δημοψήφισμα και στο τέλος κάτι σαν προκήρυξη. Το έχω το email, έχω κάνει εμπράγματη καταγγελία, δεν μιλάω αόριστα.», ανέφερε μιλώντας στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό  και πρόσθεσε «Μόνο η Χούντα έκανε δημοψήφισμα με κατευθυνόμενο ερώτημα και υποχρεωτική απάντηση».


πρωτο θεμα

Leave a Reply